Топ матраци

За да избегнете неудобството от твърдият матрак или неудобното легло използвайтеТоп матрак. Матраци Симеонов Випредлагат няколко вида топ матрациспоред Вашите нужди и желания за мекота и комфорт. Топ матрака също е много удобен за хора, които обичат излетите средприродата и къмпингите. Възползвайте се отбезплатната доставка на всички модели Топ матраци произвеждани от МатрациСимеонов.Топ матракът е продукт на спалната индустрия, който става все по-популярен и търсен от съвременните потребители. Обикновено влиза в употреба при появяване на проблеми, свързани с липсата на необходимите дози удобство и комфорт на старото (или не чак толкова старо) легло. Топ матракът е перфектното решение за случаите, в които потребителят не желае или няма възможност да смени своя стандартен такъв, но се нуждае от средство за гарантиране на спокойния си и пълноценен сън. В каталога на марката Симеонов се съдържат редица модели топ матраци, които ще предоставят на вас и вашето семейство мекота и приятни усещания през нощта. Преди да разгледаме по-подробно тези модели обаче, ще обърнем внимание на основните характеристики и особености на топ матраците като продуктова категория.

Как точно влияe топ матракът върху нашия сън?

Топ матрак с добро влияние за съня
Топ матрак за спокоен сън

За да отговорим на този важен въпрос за топ матраците, най-напред трябва да обясним какви са най-често срещаните проблеми при остарелите стандартни такива. Обикновено в резултат на деформацията при тях се получава т.нар. ефект „пропадане“. Или казано с други думи, средата на въпросните спални продукти започва бавно, но последователно да пропада под въздействието на тежестта на човешкото тяло. В резултат те стават неравномерни в своите различни части, и съответно неспособни да предложат една стабилна и удобна основа за сън. В подобна ситуация единственото средство, което може да ви помогне, е именно топ матракът. Трябва само да го поставите върху стария такъв и моментално ще получите усещане за мекота и комфорт, както и подобрени ортопедични характеристики. Топ матракът е възможно да бъде както временна опция, така и решение в дългосрочен план на проблемите ви със съня. Решение, което ще ви възвърне пълноценния релакс през нощта и в същото време ще ви спести значителни разходи.

За кого е подходящ топ матракът?

Групите потребители, които могат да се възползват от полезните свойства на топ матрака, са наистина много. Все пак ще разгледаме най-популярните сред тях, за да добиете по-добра представа за значението и приложенията на топ матрака.

 • хора, притежаващи стари и неудобни легла – след дългогодишно ползване на едно легло, е напълно нормално неговите качествени характеристики да се влошат значително и то вече да не може да предоставя необходимите дози удобство и комфорт на човека по време на сън. В такива случаи топ матракът е подходящото решение за потребители, които нямат финансова възможност да си купят нов стандартен такъв или просто в настоящия момент не желаят да правят толкова сериозна инвестиция в своята спалня. Благодарение на топ матрака няма да им се налага да правят подобна инвестиция. Този уникален продукт ще им донесе желаната мекота и приятни усещания през нощта на изключително изгодна за тях цена.
 • студенти и работещи в други градове – топ матракът е чудесен избор и за студенти и работещи в други градове младежи. Той им дава възможност да приведат леглата в своите общежития или квартири в съответствие със съвременните изисквания за удобство и комфорт. Топ матракът може перфектно да влезе в ролята на временно решение на проблемите със съня, в случай, че потребителят не е наясно колко още време ще остане в съответната квартира.
 • хора със заболявания на опорно – двигателната система – за тази група потребители е особено важно спането на основа, предоставяща необходимата стабилна опора и комфорт на тялото. Именно топ матракът ще им предостави такава основа, при това на напълно достъпна за тях цена.

Какви са основните преимущества на топ матрака?

Преимуества на топ матрака
Топ матрак с предимства

В текста досега споменахме някои от главните преимущества на топ матраците, правещи ги толкова желани и търсени продукти в съвременната спална индустрия. Все пак в следващите редове ще обобщим отново тези преимущества, акцентирайки върху най-важните за вас като потребители точки.

 1. Топ матрак: достъпна цена – цената е фактор, с който няма как да не започнем. Топ матраците се предлагат на пазара на значително по-ниски цени в сравнение със стандартните такива. Разбира се, все пак трябва да се обърне внимание на факта, че отделните продукти от категорията „Топ матраци“ също е възможно да имат разлики по отношение на своите цени. Това се дължи на някои основни техни характеристики – от материалите, използвани за производството им, до допълнителните свойства и екстри, които носят на потребителите.
 2. Топ матрак: покритие на неравностите – както вече казахме, топ матракът успешно се справя с т.нар. ефект „пропадане“ при деформирания стандартен такъв. Този спален продукт покрива всички налични неравности по него, създавайки една стабилна и устойчива на тежестта на човешкото тяло опора. Така топ матракът възвръща спокойствието, комфорта и приятните усещания по време на сън.
 3. Топ матрак: разнообразие от материали – на пазара можете да намерите голямо разнообразие от топ матраци по отношение на материалите, използвани за тяхното производство. Такива материали е възможно да бъдат дунапренът, латексът, бамбуковите нишки, както и различните разновидности на пенополиуретана. Повече за материалите, от които са направени топ матраците, ще поговорим в следващата точка от текста.
 4. Топ матрак: подходящ за всяко легло – разнообразието от топ матраци, налични на пазара, не се свежда само и единствено до техните материали и свойства. Също така може да се открие богата гама от размери, отговарящи по най-добрия начин на размерите на съответните легла. Така че независимо колко е старо или нестандартно леглото ви, със сигурност ще откриете подходящия топ матрак за вашите нужди и потребности.
 5. Топ матрак: подходящ за всякакви хора – богатата и разнообразна гама от топ матраци със сигурност ще отговори на очакванията на хора от различна възраст и с разнообразни предпочитания. Ортопедичните характеристики на топ матраците, както и специалните свойства на отделните модели, са гаранция за получаването на необходимите дози удобство и комфорт през нощта.
 6. Топ матрак: допълнителни функции – освен традиционните свойства на топ матрака, свързани с възвръщането на първоначалните характеристики на стандартния такъв, той има и редица допълнителни функции. Пример за това е защитната функция, която изпълнява топ матракът по отношение на леглото и самия човек. Топ матракът осигурява ефективна защита от замърсявания, плесен, вредни микроорганизми и други подобни фактори на външната среда. В този смисъл топ матракът ще направи поддръжката на стандартния такъв значително по-лесна, а съня на потребителя – по-спокоен, пълноценен и здравословен.

Кои са най-често използваните материали за производство на топ матраци?

Топ матрак от качествени материали
Качествен топ матрак

Време е да обърнем поглед и към материалите, които най-често се използват за производството на отделните продукти от категория „Топ матраци“. Материалите са особено важен елемент, тъй като именно те до голяма степен предопределят свойствата и характеристиките на съответния топ матрак. Ето какво трябва да знаете за тях:

 • топ матраци от мемори пяна – един от най-иновативните материали, когато става въпрос за производство не само на топ матраци, но и като цяло на продукти от спалната индустрия. Мемори пяната има изключително полезното свойство да се адаптира по най-добрия начин към формата на човешкото тяло и да регулира температурата му. По този начин тя успява да осигури на човека максимални дози удобство и комфорт по време на сън. Топ матракът с мемори пяна несъмнено ще възвърне качествените характеристики на стария стандартен такъв и ще го направи отново пригоден за използване.
 • топ матраци от бамбук – бамбукът е друг материал, който се използва все повече в съвременните модели топ матраци и въобще спални продукти. И за това си има много проста причина. Включването на бамбукови нишки в състава на топ матрака е изключително полезно както за запазването на първоначалното състояние на топ матрака във времето, така и за гарантирането на здравословния и пълноценен сън на потребителите. Какво всъщност представляват бамбуковите нишки? Това е екологична тъкан, несъдържаща никакви добавени химикали. Само и единствено благодарение на своите естествени свойства, тя премахва бактериите и вредните микроорганизми, и ограничава до минимум нежеланите миризми. Наличието на бамбукови нишки в топ матрака ще ви осигури спокойния, освежаващ и зареждащ сън, за който винаги сте мечтали.
 • топ матраци от Алое Вера – нано капсулите Алое Вера също могат да бъдат добавени в състава на топ матрака, за да увеличат удобството и комфорта при използването му. Как точно става това? Обогатяването на плата на топ матрака или друг тип спален продукт с нано капсули Алое Вера му придава мекота, която се усеща при допир с човешкото тяло. В допълнение, нано капсулите от Алое Вера дават възможност на кожата да се стимулира и да запази своята хидратация по време на сън. Което от своя страна спомага за постигането на желания пълноценен релакс през нощта, зареждащ човешкото тяло с необходимата енергия за следващия ден.
 • топ матраци от дунапрен – дунапренът е подходящ за топ матраци, които трябва да удовлетворят нуждите на страдащите от астма или други алергии потребители. Преимуществото на тази материя е, че не създава среда, дразнеща по някакъв начин подобен тип потребители и увеличаваща симптомите на заболяванията им. В допълнение, дунапреновите топ матраци са значително лесни за изтупване. Така че вие сами можете да си гарантирате, че по вашия топ матрак няма да се събират големи количества прах, които да възпрепятстват спокойния ви и пълноценен сън.
 • топ матраци от латекс – латексът също е материал, който си има своите преимущества, когато става въпрос за производство на топ матраци. Неговата пореста структура осигурява нормалната циркулация на въздуха и предотвратява възникването на мухъл по топ матрака. Друго полезно свойство на латекса е, че редуцира до минимум напрежението и ви позволява да се отпуснете и да се насладите на хубав, спокоен и освежаващ сън.

Как да изберем подходящия топ матрак?

Подходящият топ матрак
Подходящ топ матрак

Изборът на топ матрак определено е процес, към който трябва да се подходи с необходимото внимание. Освен вече споменатите по-горе материали, има и други критерии, играещи важна роля при този избор. В следващите редове ще видим кои точно са тези критерии.

 • твърдост и мекота – преди да си закупите който и да било модел, трябва да си изясните какво точно искате от топ матрака и какъв е проблемът с вашия стандартен такъв. Например дали ви трябва по-твърда и стабилна основа или пък се нуждаете от по-големи дози мекота по време на сън. След като си изясните очакваните резултати от топ матрака, ще можете да се насочите към продукт с конретни свойства и характеристики.
 • размер – както вече казахме по-нагоре в текста, на пазара се предлага богата гама от топ матраци по отношение на техните размери. Така че от вас зависи да изберете точния размер топ матрак, кореспондиращ по най-добрия начин с вашия стандартен такъв. Препоръчваме ви да обърнете специално внимание и да бъдете наистина прецизни по отношение на този елемент. Избирането на неточен размер топ матрак може да ви лиши от получаването на максималните дози удобство и комфорт по време на сън.
 • хипоалергичност – това е един елемент, за който редица потребители забравят да проверят, особено когато става въпрос за топ матрак. В същото време през последните години значително се увеличава броят на хората, страдащи от най-различни алергии. Сред основните виновници за развитието на симптомите на алергиите у дома са развиващите се в топ матраците и стандартните такива прахови акари. Именно поради тази причина е нужно топ матракът, който ще си вземете, да притежава надеждна алергична защита. В противен случаи може да имате сериозни проблеми не само със своя сън, но и с цялостното си здравословно състояние.
 • проветривост – от голямо значение е и добрата проветривост на топ матрака. Тя гарантира моменталното премахване на влагата, образувана по време на сън. По този начин топ матракът остава сух и свеж през цялото време. Фактор, който осигурява както по-дългия живот на топ матрака, така и спокойствието и пълноценния релакс на човека през нощта.
 • гаранция – качественият топ матрак до голяма степен може да се познае по дадения от производителя гаранционен срок. Всъщност последното важи не само за топ матраците, но и като цяло за продуктите в спалната индустрия. Разликите са единствено в конкретните гаранционни срокове. За категория „Топ матраци“ може да се каже, че две години е разумният гаранционен срок, който се асоциира с качествения и надежден топ матрак. В никакъв случай не ви препоръчваме да си купувате топ матраци с гаранция от само една година или дори по-малко.
 • производител – разбира се, важно е и кой е производителят на съответния топ матрак. Специалистите съветват да се доверявате само и единствено на производители на топ матраци с богат опит и утвърдено име на пазара. Фирма Матраци Симеонов е точно такъв производител. Вече над 20 години ние се занимаваме с производството на топ матраци, стандартни такива и различни други спални продукти. Наложените високи стандарти и непрекъснато внедряваните иновации гарантират, че ще получите топ матрак от най-високо качество за вашия приятен и пълноценен сън.

Добрите практики за почистване и поддръжка на топ матрака

почистване на топ матрак - как
Почистване на топ матрак

С оглед увеличаването на живота на топ матрака и запазването му в отлично състояние във времето, е желателно да се спазват някои добри практики за неговото почистване и поддръжка. Въпросните практики за поддръжка на топ матраците до голяма степен съвпадат с тези за стандартните такива. Все пак нека да ги обобщим накратко в следващите редове.

 • използване на протектор – на пазара се предлагат изключително надеждни протектори за топ матраци, по подобие на тези за стандартните такива. Използването на протектор гарантира висока степен на защита на топ матрака от факторите на външната среда. Той ще го предпази не само от прах, но и от различни течности, зацапвания и други нечистотии.
 • без храна и напитки в леглото – консумирането на храна и напитки в леглото е една от дейностите, които имат най-голямо негативно влияние както върху топ матрака, така и върху стандартния такъв. Само си представете до какви петна и зацапвания може да доведе едно неволно изпускване или разливане на въпросните храни и напитки. Така че по-добре избягвайте закуската в леглото, ако искате да запазите отличното състояние на вашия топ матрак.
 • гарантиране на проветривост – проветряването на помещението, в което се намира топ матрака, също е от голямо значение. То ще спомогне за елиминирането от топ матрака на събралата се през нощта влага. Сутрешното отваряне на прозорците за няколко минути е напълно достатъчно, за да ви гарантира сух, свеж и намиращ се в отлично състояние топ матрак.  
 • четене на етикетите - етикетите от производителя, които вървят заедно с топ матрака, могат да ви бъдат доста по-полезни отколкото си мислите. На тях обикновено се намира информация, която ще ви помогне относно формирането на добри навици и практики за почистване и поддръжка на топ матрака. Затова не бива да бързате да изхвърляте тези етикети. По-добре ги прегледайте още при разопаковането, за да сте наясно с всичко, което трябва да знаете за новия си топ матрак.
 • почистване с прахосмукачка – прахосмукачката е най-добрият инструмент, когато става въпрос за почистване на топ матрака. От една страна, тя не причинява никакви щети и деформации на топ матрака. А от друга, почистването с нея води и до премахване от топ матрака на праховите акари, бактериите и други вредни микроорганизми. Използвайте редовно прахосмукачката и ще си гарантирате наличието на здравословна и приятна среда за сън.
 • избягване на силните препарати – и не на последно място, е препоръчително да избягвате силните химически препарати, които в определени случаи е възможно да доведат до трайно увреждане на топ матрака. Разбира се, при наличие на петна и дълбоки замърсявания, прахосмукачката няма как да бъде достатъчна за успешното завършване на процеса по почистване на топ матрака. В такива случаи използвайте леко навлажнена кърпа с малко количество не толкова силен почистващ препарат.

Топ матраци – специалните предложения от каталога на марката Симеонов

Колекция топ матраци
Избрани топ матраци

В каталога на марката Симеонов ще откриете само и единствено топ матраци от най-високо качество, изработени според вашите нужди за мекота и комфорт. Те ще направят старото легло отново удобно и пригодно за използване, и ще възвърнат спокойния ви и пълноценен сън. В допълнение, топ матраците от марката Симеонов са идеални и за хора, обичащи къмпингите и излетите сред природата. Ето специалните ни предложения за вас от тази категория:

 1. Tоп матрак Симеонов – започваме с този топ матрак, направен от плат тип „Жакард“. Прошит е с полиестерна вата и пенополиуретан, носещ максималните дози на удобство и комфорт по време на сън. Tоп матрак Симеонов е преминал успешно всички антиалергични и антибактериални тестове. Той е устойчив на големи натоварвания и се характеризира с прекрасна вентилация. Избирайки Tоп матрак Симеонов, вие си осигурявате пълноценен релакс през нощта, благодарение на който ще се събудите напълно отпочинали и свежи на следващия ден.
 2. Tоп матрак "Симеонов" Лукс – един продукт за любителите на върховния комфорт и усещането за лукс в спалнята. Комбинацията от плат тип „Жакард“, мемори пяна и Vitafoam (пенополиуретан) носи на потребителя така необходимите му мекота и комфорт по време на сън. Подобно на предишния продукт, Tоп матрак "Симеонов" Лукс е преминал успешно всички тестове, доказващи неговата антиалергичност и антибактериалност. Има структура, гарантираща устойчивост на деформация и висока степен на вентилация. Гаранционният период на Tоп матрак "Симеонов" Лукс е 24 месеца, а при поръчка неговата доставка се извършва в рамките на от 3 до 5 дни. 
 3. Топ матрак Алое Вера – модел топ матрак от каталога на марката Симеонов, чийто плат е обогатен с нано капсули от Алое Вера. Тези нано капсули имат изключително положително въздействие върху съня, релакса и цялостния комфорт на човека през нощта. От една страна, те подсилват усещането за мекота и нежност при контакт с кожата. А от друга, дават възможност на кожата да се стимулира и да запази своята хидратация по време на спокойния сън. Топ матрак Алое Вера притежава висока устойчивост на деформация и същевременно се характеризира с прекрасна вентилация.
 4. Топ матрак Бамбук – и накрая иновативен модел топ матрак с включени бамбукови нишки. Какви са преимуществата на бамбуковите нишки? Те представляват екологична тъкан, несъдържаща никакви добавени химикали, които биха могли да навредят на човешката кожа и организъм. Същевременно бамбуковите нишки имат свойството да премахват успешно бактериите и като цяло вредните микроорганизми, както и да ограничават до минимум неприятните миризми. В допълнение, Топ матрак Бамбук съдържа множество малки отвори, спомагащи за отстраняването на влагата и контрола на температурата по време на сън. Този топ матрак е със здрава и стабилна основа, която ще допринесе за спокойствието, удобството и комфорта през нощта.

Изберете топ матраците от марката Симеонов и възвърнете своя приятен и пълноценен сън, зареждащ ви с нови сили и положителна енергия за следващия ден!

Как точно влияe топ матракът върху нашия сън

За кого е подходящ топ матракът

Какви са основните преимущества на топ матрака

Кои са най-често използваните материали за производство на топ матраци

Как да изберем подходящия топ матрак

Добрите практики за почистване и поддръжка на топ матрака

Топ матраци – специалните предложения от каталога на марката Симеонов

Покажи:
Сортиране:

Tоп матрак Симеонов

Предимствата, които получавате са:•    Удобство и комфорт при сън, за които винаги сте мечтали;•    Събуждате се отпочинали и свежи; •    Продукт, който е устойчив на голямо натоварване;•    Продукт, който изключително устойчив на деформация;•    Продукт, който се характеризира с прекрасна вентилация; Състав:1. Плат  -  прошит с 200гр полиестерна вата.2. Пенополиуретан  - 3 см3. Плат  -  прошит с 200гр полиестерна вата .Обща височина на топ матрака -  5 см-----Топ матракът е идеален начин да се сдобиете с анатомичен и ортопедичен продукт, който да подобри качеството на съня Ви без да се налага смяна на целия матрак отдолу.Повърхността му позволява да се спи комфортно върху износен матрак, диван или канапе, които често причиняват болки в гърба, раменете и врата. Свойствата му да поддържа гръбначния стълб са предпоставка за спокоен сън и здравословна почивка.„Топ матрак Симеонов” има ядро от Пенополиоретан (с висока плътност 25). Този материал се характеризира с анатомичност (свойството материята да обгръща изцяло тялото, което е разположено върху нея и да се изменя спрямо неговата форма като предотвратява евентуален натиск, лошо кръвообръщение и неспокоен сън). Предвиден е механизъм за по-лесно захващане към основния матрак. Височината на топ матракът е 5-6 сантиметра, което създава приятно усещане за мекота. Повърхността е приятна на допир, което подсилва чувството за комфорт.Предимствата, които получавате са:·         икономичност – спестявате от покупката на нов матрак и получавате допълнение към стария, което подобрява неговите свойства. По този начин всеки диван или разтегателно легло може да се превърне в удобна спалня; ·         универсалност – топ матракът се предлага в различни размери, което го прави лесно приложим за всички видове легла и дивани; ·         практичност – топ матракът е мултифункционален. Той е идеално решение когато имате гости, предстои Ви дълъг път или търсите подходяща мека постелка за игрите на децата. Той лесно се навива на руло и е удобен за транспортиране; ·         грижа за здравето – топ матракът намалява алергичните реакции, напрежението, болките в раменете, гърба и ханша; ·         здравословне сън, който носи сутрешни усмивки и добро настроение.Продуктите на Матраци Симеонов са изработени от качествени и здрави материали. Това позволява да запазват качествата си дълго време и да се характеризират с изключителна устойчивост. Те са създадени, за да засилят чувството на комфорт по време на сън и да се превърнат в мечтано място за почивка.Кога имате нужда от топ матрак? Когато Вашият матрак е за смяна, но все още не сте предвидили закупуването на нов. Топ матракът подобрява качествата му и позволява да си върнете удобството и спокойния сън.Препоръчително е закупуването на топ матрак преди мястото за сън и почивка да даде признаци за дискомфорт. Те са лесно разпознаваеми и често тялото е това, което реагира първо на тях. Старият и износен матрак вече не може да издържа тежестта толкова добре и това води до болки в гърба и врата, както и схващания при събуждане. Затова при по-тежки хора се наблюдава по-голяма степен на износване и трябва да се предвиди по-честа смяна на матрака. Как да разберете дали матракът е за смяна? Може да направите лесен тест и да установите дали имате нужда от нов матрак или топ матрак, преди тялото да Ви е алармирало за това по болезнен начин. Свалете калъфката и с ръка упражнете натиск на различни места от повърхността му. Ако тя хлътва повече и тежестта и́ не се разпределя еднакво, то е време да потърсите нов продукт. * Изработка по размер на клиента.   ​ ​

75.00 лв.

Tоп матрак "Симеонов" Лукс

Предимствата, които получавате са:•    Удобство и комфорт при сън, за които винаги сте мечтали;•    Събуждате се отпочинали и свежи; •    Продукт, който е устойчив на голямо натоварване;•    Продукт, който изключително устойчив на деформация;•    Продукт, който се характеризира с прекрасна вентилация; Състав:        1. Плат  -  прошит с полиестерна вата и Пенополиуретан -  4 мм.        2. Мемори пяна – 2 см.        3. Пенополиуретан  - 3 см        4. Плат  - прошит с полиестерна вата и  Пенополиуретан -  5 мм.Обща височина на топ матрака -  6 см

114.00 лв.

Топ матрак Алое Вера

Топ матрак "Алое Вера"Предимствата, които получавате са:•    Удобство и комфорт при сън, за които винаги сте мечтали;•    Събуждате се отпочинали и свежи; •    Продукт, който е устойчив на голямо натоварване;•    Продукт, който изключително устойчив на деформация;•    Продукт, който се характеризира с прекрасна вентилация; Състав:1. Плат  Алое Вера ,  прошит с 200 гр полиестерна вата.2. Пенополиуретан  - 3 см3. Плат  Алое Вера ,  прошит с 200 гр полиестерна вата.Обща височина на топ матрак Алое Вера -  5 см

93.00 лв.

Топ матрак Бамбук

Топ матрак БамбукПредимствата, които получавате са:•    Удобство и комфорт при сън, за които винаги сте мечтали;•    Събуждате се отпочинали и свежи; •    Продукт, който е устойчив на голямо натоварване;•    Продукт, който изключително устойчив на деформация;•    Продукт, който се характеризира с прекрасна вентилация; Състав:1. Плат Бамбук, прошит с 200 гр полиестерна вата .2. Пенополиуретан  - 3 см3. Плат Бамбук, прошит с 200 гр полиестерна вата .Обща височина на топ матрак Бамбук -  5 см

93.00 лв.

Топ матрак "Мемори" 2 см

Цената е за размер 72/190.Топ матрак-Мемори-капитониран плат с 200 грама полиестерна вата;Мемори пяна - 2 см., поддържаща телесната температура на тялото;  Обща височина на изделието - 3 см.*Изработка по размер на клиента.Топ матрак "Мемори” е най-краткият и достъпен начин да си осигурите здрав и спокоен сън. Той е практичното решение когато не сте предвидили смяна на целия матрак, но имате нужда да спите удобно и да не се събуждате уморени и схванати. Предвиден е механизъм за по-лесно захващане към основния матрак.Какво представлява?Топ матракът е съставен от капитониран плат и мемори пяна. Капитонираната част обединява два материала в един – в случая жакард, прошит с 60 грама полиестерна вата. Вътрешната част е от мемори пяна, чиято дебелина е 2 см. В случая общата височина на изделието става 3 см.Как действа?Мемори пяната намира успешно приложение в изработката на матраци през последните години, но първоначално е била разработена от НАСА, с цел предпазване на астронавтите при излитане на совалките. Използването на този материал е провокиран от необходимостта тежестта на тялото да се разпределя равномерно и да се следва анатомичната му структура.Използването на мемори пяна в производството на матраци помага да бъде решен проблемът с търсенето на удобна поза за спане. Това се дължи на факта, че материалът е плътен и еластичен, което позволява да заеме максимално формата на тялото и бавно да възвърне първоначалния си размер след това. Структурата на мемори пяната е различна при различна температура: при по-ниска е по-твърда, а при по-висока е по-мека. Това допълнително увеличава усещането за комфорт при допир с тялото.Ползите, които усещате веднага – отпускане на мускулите, свободна циркулация на кръвта из цялото тяло и лесно намиране на удобна поза за сън.Ползите, които ще усетите след по-дълга употреба – спокойният сън без въртене води до намаляване на болките във врата и гърба, което е предпоставка за енергичност и тонизираност не само през нощта, но и през целлия ден след това. 

72.00 лв.

Топ матрак "Мемори" 6 см

Топ матрак-Мемори 6-капитониран плат с 200 грама полиестерна вата; Мемори пяна-6 см., поддържаща телесната температура на тялото;  Обща височина на изделието- 6-7 см. * Изработка по размер на клиента.Топ матрак "Мемори” е най-краткият и достъпен начин да си осигурите здрав и спокоен сън. Той е практичното решение когато не сте предвидили смяна на целия матрак, но имате нужда да спите удобно и да не се събуждате уморени и схванати. Предвиден е механизъм за по-лесно захващане към основния матрак.Какво представлява?Топ матракът е съставен от капитониран плат и мемори пяна. Капитонираната част обединява два материала в един – в случая жакард, прошит с 60 грама полиестерна вата. Вътрешната част е от мемори пяна, чиято дебелина е 6 см. В случая общата височина на изделието става 7 см.Как действа?Мемори пяната намира успешно приложение в изработката на матраци през последните години, но първоначално е била разработена от НАСА, с цел предпазване на астронавтите при излитане на совалките. Използването на този материал е провокиран от необходимостта тежестта на тялото да се разпределя равномерно и да се следва анатомичната му структура.Използването на мемори пяна в производството на матраци помага да бъде решен проблемът с търсенето на удобна поза за спане. Това се дължи на факта, че материалът е плътен и еластичен, което позволява да заеме максимално формата на тялото и бавно да възвърне първоначалния си размер след това. Структурата на мемори пяната е различна при различна температура: при по-ниска е по-твърда, а при по-висока е по-мека. Това допълнително увеличава усещането за комфорт при допир с тялото.Ползите, които усещате веднага – отпускане на мускулите, свободна циркулация на кръвта из цялото тяло и лесно намиране на удобна поза за сън.Ползите, които ще усетите след по-дълга употреба – спокойният сън без въртене води до намаляване на болките във врата и гърба, което е предпоставка за енергичност и тонизираност не само през нощта, но и през целлия ден след това. 

171.00 лв.

Мини Tоп матрак Симеонов

ПРОМОЦИЯ: Мини Топ матрак СимеоновТоп матракът е идеален начин да се сдобиете с анатомичен и ортопедичен продукт, който да подобри качеството на съня Ви без да се налага смяна на целия матрак отдолу.Повърхността му позволява да се спи комфортно върху износен матрак, диван или канапе, които често причиняват болки в гърба, раменете и врата. Свойствата му да поддържа гръбначния стълб са предпоставка за спокоен сън и здравословна почивка.„Мини Топ матрак Симеонов” има ядро от Пенополиоретан (с висока плътност 25). Този материал се характеризира с анатомичност (свойството материята да обгръща изцяло тялото, което е разположено върху нея и да се изменя спрямо неговата форма като предотвратява евентуален натиск, лошо кръвообръщение и неспокоен сън). Предвиден е механизъм за по-лесно захващане към основния матрак. Височината на топ матракът е 4-5 сантиметра, което създава приятно усещане за мекота. Повърхността е приятна на допир, което подсилва чувството за комфорт.Предимствата, които получавате са:·         икономичност – спестявате от покупката на нов матрак и получавате допълнение към стария, което подобрява неговите свойства. По този начин всеки диван или разтегателно легло може да се превърне в удобна спалня; ·         универсалност – топ матракът се предлага в различни размери, което го прави лесно приложим за всички видове легла и дивани; ·         практичност – топ матракът е мултифункционален. Той е идеално решение когато имате гости, предстои Ви дълъг път или търсите подходяща мека постелка за игрите на децата. Той лесно се навива на руло и е удобен за транспортиране; ·         грижа за здравето – топ матракът намалява алергичните реакции, напрежението, болките в раменете, гърба и ханша; ·         здравословне сън, който носи сутрешни усмивки и добро настроение.Продуктите на Матраци Симеонов са изработени от качествени и здрави материали. Това позволява да запазват качествата си дълго време и да се характеризират с изключителна устойчивост. Те са създадени, за да засилят чувството на комфорт по време на сън и да се превърнат в мечтано място за почивка.Кога имате нужда от топ матрак? Когато Вашият матрак е за смяна, но все още не сте предвидили закупуването на нов. Топ матракът подобрява качествата му и позволява да си върнете удобството и спокойния сън.Препоръчително е закупуването на топ матрак преди мястото за сън и почивка да даде признаци за дискомфорт. Те са лесно разпознаваеми и често тялото е това, което реагира първо на тях. Старият и износен матрак вече не може да издържа тежестта толкова добре и това води до болки в гърба и врата, както и схващания при събуждане. Затова при по-тежки хора се наблюдава по-голяма степен на износване и трябва да се предвиди по-честа смяна на матрака. Как да разберете дали матракът е за смяна? Може да направите лесен тест и да установите дали имате нужда от нов матрак или топ матрак, преди тялото да Ви е алармирало за това по болезнен начин. Свалете калъфката и с ръка упражнете натиск на различни места от повърхността му. Ако тя хлътва повече и тежестта и́ не се разпределя еднакво, то е време да потърсите нов продукт.    

72.00 лв.

Loading...