Двулицева пружина | Матраци Симеонов

Двулицев матрак "СИМЕОНОВ"

Двулицев матрак "СИМЕОНОВ"


Модела Двулицев матрак „Симеонов“е изключително  удобен и комфортен двулицев матрак, в който не е вградена подматрачна рамка и е необходимо наличието на такава във Вашето легло. Двулицев матрак „Симеонов“ е с препоръчително натоварване на матрак с размер 82/190 см до 100 кг.

    Пружината тип „Бонел“ е изработена по доказана с времето технология. При нея се гарантират добри експлоатационни качества на всички матраци изработени с този тип пружина. Това е най-широко използваната пружинна система в производството на матраци към момента.


Предимствата, които получавате са:•    Продукт, който е устойчив на голямо натоварване;

•    Продукт, който се характеризира с прекрасна вентилация;

Състав:

1. Плат тип , прошит с 200 гр. полиестерна вата
2. Вата полиестерна 1200 гр/кв.м
3. Обезшумяващ слой или дунапренова кора
4. Пружина тип "Бонел" - 14 см
5. Обезшумяващ слой или дунапренова кора
6. Вата полиестерна 1200 гр/кв.м
7. Плат тип , прошит с 200 гр. полиестерна вата


   
Обща височина на матрака - 18 см +/- 1см
-----

Пенополиуретанът (дунапренът) е материал, който под влияние на тежестта на тялото потъва, но след това възвръща първоначалното си състояние. Той може да достави различно удобство на тялото, в зависимост от неговата дебелина и плътност.

Предимствата, които получавате са:

·         мекият дунапрен има засилени анатомични свойства;
·         по-твърдият дунапрен има засилени ортопедични свойства.

Пружините в един матрак представляват конусовидни метални спирали, които се изработват от закалена стомана. Именно материалът, от който са изработени ги прави много устойчиви, което е едно от най-важните свойства на един матрак.

Предимствата, които получавате са:

·         продукт, който е устойчив на голямо натоварване;
·         продукт, който трудно се деформира;
·         продукт, който се характеризира с много добра вентилация.

Продуктите на Матраци Симеонов са изработени от качествени и здрави материали. Това позволява да запазват качествата си дълго време и да се характеризират с изключителна устойчивост. Те са създадени, за да засилят чувството на комфорт по време на сън и да се превърнат в мечтано място за почивка.

Защо да смените матрака? Препоръчително е един матрак да бъде сменен преди той да е дал признаци за това. Те са лесно разпознаваеми и често тялото е това, което реагира първо на тях. Старият и износен матрак вече не може да издържа тежестта толкова добре и това води до болки в гърба и врата, както и схващания при събуждане. Затова при по-тежки хора се наблюдава по-голяма степен на износване и трябва да се предвиди по-честа смяна на матрака.

По-често се налага смяната на матраци с пружина тип „Бонел” или дунапрен. По-издържливи във времето са тези с покет пружини, латекс или мемори пяна, което обосновава и тяхната по-висока цена.

Как да разберете дали матракът е за смяна? Може да направите лесен тест и да установите дали имате нужда от нов матрак, преди тялото да Ви е алармирало за това по болезнен начин. Свалете калъфката и с ръка упражнете натиск на различни места от повърхността му. Ако тя хлътва повече и тежестта и́ не се разпределя еднакво, то е време да потърсите нов продукт.

Ако причината, поради която искате да смените матрака е прекалено задържане на топлина по време на сън, изпотяване или алергия, първо проверете материята на калъфа. Възможно е само той да има нужда от подмяна. 

Оцени
Важно: HTML не се превежда!
    Лош           Добър

Цена:
  • 138 лв.
Възможни опции

Тагове: Двулицев, матрак, СИМЕОНОВ

Loading...