Двулицеви матраци

Двулицеви матраци произведени от „Матраци Симеонов“ са перфектният избор за всички модерни спални с вградена подматрачна рамка. Двулицевите матраци Ви предлагат прекрасният избор на зимна и лятна страна за спане при по голямата част от предлаганите двулицеви матраци от „Матраци Симеонов“.
Същност на двулицевите матраци

Както подсказва името им, двулицевите матраци са предназначени за използване и от двете си страни. Това дава възможност за постигане на известно разнообразие по отношение на твърдостта и материите, върху които спи човекът. Двулицевите матраци от марката Симеонов ви предлагат зимна и лятна страна за спане в съответствие с особеностите на метеорологичните условия през различните периоди от годината. В този смисъл те са перфектният избор за всяка модерна спалня с вградена подматрачна рамка. По-надолу в текста ще разгледаме специалните предложения от категория „Двулицеви матраци“ на марката Симеонов. Преди това обаче ще се спрем на спецификите и отличителните характеристики на двулицевите матраци, които е добре да знаете като потребители.

Двулицевите матраци – ползи и преимущества

Видове двулицеви матраци 1
Видове двулицеви матраци
Ползите и преимуществата на двулицевите матраци са свързани най-вече с опцията за използване и на двете им страни. Подобна опция дава възможност условията за спане да бъдат индивидуализирани според нуждите и предпочитанията на потребителя, като в същото време спомага за удължаване на живота на двулицевия матрак. Нека в следващите редове да научим малко повече за тези ползи и преимущества.  

 • удовлетворяване на индивидуалните нужди – възможността за използване и на двете страни на двулицевите матраци значително подобрява синхронизирането на спалния продукт с индивидуалните нужди и предпочитания на потребителите. При повечето модели двулицеви матраци всяка от тези две страни предлага различна среда за сън. Сред най-популярните варианти са наличието на твърда и мека страна на двулицевия матрак, както и на зимна и лятна такава. Човек сам може да прецени на коя страна да спи в зависимост от метеорологичните условия навън и своята лична потребност в дадения момент.
 • устойчивост на деформации – една доста важна характеристика, отличаваща двулицевите матраци от еднолицевите такива. При последните натискът от тежестта на човешкото тяло се поема само от едната страна, което води до по-кратък живот и значително по-голям риск от деформиране. Не такъв обаче е случаят с двулицевите матраци. Равномерното разпределяне на натиска между двете страни, характерно за двулицевите матраци, повишава тяхната устойчивост и ги прави годни за използване за доста дълъг период от време.

Двулицевите матраци – недостатъци и слаби страни

Недостатъци а двулицеви матраци 2
Слаби страни на двулицевите матраци
Разбира се, двулицевите матраци си имат и своите слаби страни, както всеки  продукт не само в спалната, но и във всички други индустрии. Тези слаби страни се отнасят най-вече към разходите, които трябва да бъдат направени от съответния потребител. Като въпросните разходи не се изчерпват само с цената на двулицевия матрак, а обхващат и последващите дейности по привеждането му в подходящо за употреба състояние. По-надолу ще разберете точно какво имаме предвид. 

 • високи цени – двулицевите матраци се предлагат на пазара на по-високи цени в сравнение с еднолицевите такива. Трябва да се отбележи, че в цените на отделните продукти от категорията „Двулицеви матраци“ също е възможно да има значителни разлики. Тези разлики се дължат на някои допълнителни функции и екстри на определени двулицеви матраци, като например наличие на зимна и лятна страни, всяка от които може да се използва в зависимост от климатичните условия и индивидуалните нужди и предпочитания на потребителя.
 • липса на подматрачна рамка – още нещо, което трябва да имате предвид при вземането на двулицев матрак за своята спалня. В случай, че спалнята ви вече има подматрачна рамка, това няма да представлява никакъв проблем за вас. Ако обаче подматрачна рамка не е налична, ще е нужно да си закупите такава. Подматрачната рамка е задължително условие за гарантиране на спокойния и пълноценен сън върху двулицевия матрак.

Какви са добрите практики за почистване и поддръжка на двулицевите матраци?

Почистване и подръжка на двулицеви матраци
Добри практики за поддръжка на двулицеви матраци
По-нагоре в текста вече казахме, че двулицевите матраци са изключително устойчиви на деформации и ще ви служат в спалнята за дълъг период от време. За да удължите допълнително този период обаче, както и да си гарантирате запазване на максималните дози комфорт по време на сън, е нужно да следвате няколко добри практики за почистване и поддръжка на двулицевите матраци. Ето съветите, които можем да ви дадем в тази посока. 

 • редовно обръщане – редовното обръщане е една от най-добрите и полезни практики, когато става въпрос за двулицев матрак. Тя дава възможност за значително удължаване на живота на двулицевия матрак и запазване на качествените му характеристики във времето.
 • използване на протектор – протекторът също ще подпомогне доста поддържането на вашия двулицев матрак в отлично състояние. Той успешно ще го защитава от прах, зацапвания и различни други нечистотии. Все пак почистването на протектора става много по-бързо и лесно отколкото това на самия двулицев матрак.
 • почистване с прахосмукачка - и като заговорихме за почистване, прахосмукачката е най-подходящият и удобен инструмент за изпълнение на тази дейност. Тя няма да причини никакви деформации на вашият двулицев матрак. В допълнение, редовното й използване ще гарантира надеждна защита от прахови акари и различни други вредни микроорганизми.
 • предпазване от влага – сред най-важните фактори за поддържането на двулицевия матрак в отлично състояние е държането му далеч от влага. В тази посока можете да направите наистина много неща. На първо място, избягвайте да пиете вода, сок или други течности в леглото, защото разливането им ще причини доста големи щети по вашия двулицев матрак. В допълнение, е хубаво помещението, в което се намира двулицевият матрак, да бъде проветрявано редовно. Практикуването на тази дейност след ставане ще ви помогне да елиминирате влагата, събрала се в двулицевия матрак.   
 • обръщане внимание на етикетите – и накрая, не бързайте да изхвърляте етикетите от производителя, с които върви двулицевият матрак. Доста вероятно е на тях да има информация, която да ви насочи в правилната посока по отношение почистване и поддръжка на двулицевия матрак.

Двулицеви матраци – специалните предложения от каталога на марката Симеонов

Специални предложения за двулицеви матраци
Специални двулицеви матраци
В каталога на марката Симеонов ще откриете двулицеви матраци от най-високо качество за вашия здравословен и пълноценен сън. Прекрасният избор от зимна и лятна страна за спане ще ви позволи да се чувствате комфортно през нощта, независимо от метеорологичните условия през съответния годишен сезон. Ето някои от специалните ни предложения за вас от категория „Двулицеви матраци“:

 1. Двулицев матрак "Симеонов" с мемори пяна – носещ всички преимущества на мемори пяната като материал за производството на спални продукти. Мемори пяната има способността да се адаптира по най-добрия начин към формата на човешкото тяло и да регулира температурата му. Това нейно свойство гарантира на човека максималните дози удобство и комфорт по време на сън. Двулицев матрак "Симеонов" с мемори пяна е продукт със стабилна и устойчива структура, както и отлични експлоатационни качества.
 2. Двулицев матрак “Покет - стандарт” – с революционната технология “pocket spring units”, която се състои от голям брой пружини, пакетирани поотделно в текстилни джобчета. Подобна структура осигурява устойчивост, еластичност и вентилация на въздуха, както и ортопедични свойства. Избирайки Двулицев матрак “Покет - стандарт”, вие ще усетите удоволствието от наистина хубавия и пълноценен сън.
 3. Двулицев Пружинен матрак "Бамбук" – с включени бамбукови нишки, които премахват бактериите и вредните микроорганизми, и ограничават до минимум неприятните миризми. Множеството малки отвори оказват положително въздействие по отношение контрол на температурата и отстраняване на влагата. Двулицев Пружинен матрак "Бамбук" е устойчив на голямо натоварване и се характеризира с прекрасна вентилация.
 4. Двулицев Vitafoam матрак "Алое Вера" с мемори пяна – спален продукт, съдържащ нано капсули от Алое Вера, които създават усещане за мекота и запазват хидратацията на кожата по време на сън. Двулицев Vitafoam матрак "Алое Вера" с мемори пяна притежава антиалергична и антибактериална защита, както и изключителна устойчивост на деформация.

Изберете двулицевите матраци от марката Симеонов и си осигурете благоприятна среда за сън, съобразена с вашите лични нужди и предпочитания.

Същност на двулицевите матраци

Двулицевите матраци – ползи и преимущества

Двулицевите матраци – недостатъци и слаби страни

Какви са добрите практики за почистване и поддръжка на двулицевите матраци

Двулицеви матраци – специалните предложения от каталога на марката Симеонов

Покажи:
Сортиране:

* ТОП ПРОДУКТ * Двулицев матрак “Покет” с мемори пяна

Защо Ви препоръчваме да изберете матрак с Покет пружина?-      &nb..

216.00 лв.

Двулицев матрак “Покет - стандарт”

 ПРЕПОРЪЧАНО от МАТРАЦИ СИМЕОНОВЦената е за размер 72/190.Защо Ви препоръчвам..

189.00 лв.

Двулицев матрак "СИМЕОНОВ"

Състав:1. Плат тип Жакард, прошит с 200 гр. полиестерна вата2. Вата полиестерна 1000 гр/кв.м3. П..

97.00 лв.

Двулицев матрак "Симеонов" с мемори пяна

Състав:1. Жакард, прошит с полиестерна вата  200 гр/кв.м2. Мемори пяна – 2 см3. Дунапрен – 3 см..

122.00 лв.

Двулицев "Мемори" стандарт

Състав:Жакард, прошит с 200 гр/кв.м полиестерна вата и 4мм пенополиуретан. Мемори пяна - 6 ..

278.00 лв.

Двулицев Vitafoam матрак "TermoSense"

Двулицев матрак Vitafoam "TermoSense"Степен на твърдост: твърдПредимствата, които получавате със зак..

135.00 лв.

Двулицев Vitafoam матрак "Алое Вера"

Описание на матрак Двулицев „Алое Вера” VitafoamПредимствата, които получавате са:•   ..

129.00 лв.

Двулицев Vitafoam матрак "Алое Вера" с мемори пяна

Описание на матрак Двулицев „Алое Вера” Vitafoam с мемори пянаПредимствата, които получавате са:•&nb..

150.00 лв.

Двулицев дунапренов матрак "Бамбук"

Описание на Двулицев матрак „Бамбук” дунапренПредимствата, които получавате са:•    П..

129.00 лв.

Двулицев дунапренов матрак "Бамбук" с Мемори пяна

Описание на Двулицев матрак „Бамбук” дунапрен с мемори пянаПредимствата, които получавате са:• ..

150.00 лв.

Двулицев матрак "Butterfly"

      Двулицев матрак  "Butterfly"      ..

120.00 лв.

Двулицев матрак "LUX" 16

Състав:1. Плат тип жакард - капитониран плат с 4 мм дунапрен 2. Пенополиуретан - 16см.  ..

153.00 лв.

Двулицев матрак "LUX" 16 с мемори пяна

Състав:1. Плат тип жакард - капитониран плат с 4 мм дунапрен 2. Пенополиуретан - 16см. 3...

177.00 лв.

Двулицев матрак "LUX" 18

Състав:1. Плат тип жакард - капитониран плат с 4 мм дунапрен 2. Пенополиуретан - 18см.  ..

162.00 лв.

Двулицев матрак "LUX" 18 с мемори пяна

Състав:1. Плат тип жакард - капитониран плат с 4 мм дунапрен 2. Пенополиуретан - 18см. 3...

186.00 лв.

Loading...