Протектор за матрак – има ли полза от него?

Публикувано от Shuby 20/06/2017 0 Коментар(и) Полезни съвети,

Защо ни е нужен протектор за матрак?

 

Матраците са дългосрочна инвестиция, която човек е добре да направи разумно. Цената обаче не е гаранция за продължителна употреба – дори и най-скъпите матраци имат нужда от грижа и предпазване. Именно последното е тема на настоящия материал.

Освен да държите храни и напитки далеч от него, а по възможност и домашните любимци, може да направите още нещо добро за своя матрак. Това е да си купите протектор за матрак.

 

Протектор за матрак

 

На пазара се предлагат няколко основни модела, но най-разпространени са тези с ластици. Благодарение на тях, предпазващият материал се прикрепва стабилно и лесно, като така може да го свалите по всяко време за пране, но не се събира при обръщане в леглото.

Протекторите за матраци са дребна инвестиция, която може да предпази любимия ви и удобен матрак, в който си почивате пълноценно и прекарвате приятни мигове.

Тяхната функция е подобна на тази на калъфката за възглавница – защитава, почиства се изключително лесно, поставя се бързо и не нарушава по никакъв начин комфорта по време на сън. А именно тогава се нуждаем на максимум от него.

През лятото може да се уверите в предимствата от ползването му. Когато тялото се поти, в комбинация с различни замърсители като прах, козметика, власинки от дрехите и т.н., това определено не е добре за матрака. Получават се петна, в които е много лесно да се развият бактерии, да се причинят кожни раздразнения и дори алергии. Да не споменаваме за нелицеприятния вид на матрака – абсолютно се нарушава нагласата, че леглото е сигурно място, в което може тялото да отпочине и да се възстанови за следващия, изпълнен със задачи ден.

 

 

В зависимост от нуждите си, на пазара може да намерите такива изработени от естествени материи, а също и непромокаеми, които надеждно защитават матрака от течности и запазват неговите качества непроменени за по-дълго време.

Ползи от протектор за матрак:

  • Защитава леглото от замърсяване;
  • Намалява натрупването на прах;
  • Предпазва от случайно разливане на течности;
  • Намалява естественото захабяване на текстила;
  • Поставят се лесно;
  • Може да се перат в пералня машина;
  • Достъпна цена;
  • Предлагат се както стандартни, така и непромокаеми.

Както се вижда, протекторите имат редица ползи. Минуси не откриваме, затова съветваме всеки, който иска да защити матрака си и да удължи неговия живот, да не се колебае.

Коментирай

Loading...