Подредете спалнята си с Фън Шуй за по-добър сън

Публикувано от Shuby 12/09/2017 0 Коментар(и) Полезни съвети,

Как да подредим спалнята си за по-добър сън?

 

Чувството за отпочиване има много общо с качеството и количеството на съня ви. Освен стреса и други емоционални фактори, които причиняват безсънни нощи, има много външни фактори, които могат да пречат на това да спите добре, като например спалнята. Тези съвети за подреждане на спалната по фън шуй могат да ви помогнат да заспите по-лесно и да си отпочинете през нощта. Тъй като навиците за сън се различават при отделните хора, някои от тези съвети могат да направят чудеса за някои, но не и за други.

 

Спалня - Фън Шуй концепция

 


•    Изберете спални в задната част на къщата

Под задната част на къщата се има предвид частите от дома, които са по-отдалечени от улицата. Основната причина е, че спалните в задната част обикновено са много по-тихи. Вашият сън е по-малко вероятно да бъде нарушен от звука на превозни средства и движението на всички, които се разхождат пред къщата.  

 


•    Избягвайте спални под най-използваните зони

Активните зони могат да включват тоалетни, развлекателни стаи или други зони, където хората са активни вместо да спят. Това обикновено не важи за апартаменти и високи сгради, тъй като спалнята вероятно е под друга спалня, а подът обикновено е дебел и звукоустойчив. Ако вашата спалня е точно под тоалетната, сънят ви може да бъде прекъснат, когато някой пусне казанчето. Или ако живеете точно под стая на тийнейджър, който има различен режим на сън, движенията, музиката или други дейности могат да ви държат буден и да не можете да си намерите място на матрака.

 

 

•    Не избирайте най-голямата спалня

Ако вашата спалня е прекалено голяма, може да се събудите уморен дори и да сте спали осем часа сън. Някои хора намират за трудно да се отпуснат напълно в големи спални.  Това може да бъде нашият инстинкт за съхранените. Ние сме най-уязвими, когато спим и в по-голямо пространство, може да се почувстваме по-малко предпазени, което ни кара да спим под високо напрежение, вместо да се отпуснем напълно.

 

Голяма спалня

 


•    Избягвайте поставянето на таблото на леглото директно под прозореца

Прозорецът е вратата между спалнята и външния свят. Когато спите с главата си под прозореца, сънят ви лесно се разрушава от влияния, идващи отвън, включително вятър, аромати, шумове, светлина, сенки и движения на насекоми и животни. Гълъбите до прозореца на спалнята могат да засегнат съня ви. Когато звукът, движението или миризмата са непознати, те ще засегнат вашите инстинкти за оцеляване и ще ви събудят напълно.

 


•    Премахнете висящи елементи над леглото

Как се чувствате, когато стоите точно под един полилей? Висящите украси могат да ви причинят значителен дискомфорт. Ако имате нещо висящо точно над леглото си, например полилей няма да се чувствате 100% безопасно.

 

 

•    Не поставяйте големи мебели до леглото си

Някои хора харесват поставянето на големи библиотеки точно до леглото. Това осигурява лесен достъп до книгите за тези, които се радват на четенето точно преди заспиване. Малките рафтове са приемливи, но ако имате рафтове с височина над 180 сантиметра, по-добре се отървете от тях. Причината е, че големите мебели могат да ви създадат това чувство за невидим натиск, което ви кара да се чувствате потиснати. Това е подобно на усещането, което изпитвате, когато шофирате точно до камион или когато стоите точно под монументална структура.

 


•    Не работете в спалнята

Работата и сънят не се смесват, затова избягвайте работните мебели в спалнята, като бюрото например. Ако имате бюро в спалнята си, е възможно да лягате с мисълта за работа, вместо да се отпуснете. Още повече може да създаде стрес, свързан с работата, което може значително да повлияе на качеството на съня ви. Това се отнася най-вече до възрастни, а не до студенти, защото възрастните са тези, които чувстват по-голям натиск от работата си, поради нуждата да издържат семейство и деца. Лесното решение на това е да премахнете бюрото или други мебели, които ви напомнят за работа. Ако живеете в малко пространство, можете да опитате да разделите работната зона и леглото си със завеса.

 

Бюро в спалнята

 

Коментирай

Loading...