Мемори пяна – какво е това?

Публикувано от Shuby 10/05/2017 0 Коментар(и) Знаете ли, че... ?,Полезни съвети,

Матрак от мемори пяна – ползи и предимства

 

Огромна част от нещата, които ползваме в ежедневието си са били създадени със съвсем друга цел. Например мемори пяната. Всички я познаваме като материал, влаган при производството на матраци, топ матраци и възглавници. Всъщност той е разработена от НАСА за нуждите на астронавтите.

Мемори пяна означава „пяна с памет“. Тя се адаптира към тялото чрез неговия натиск и температура. Така в зоните с по-ниска температура (където няма непосредствен допир с тялото) пяната е по-стегната, докато на местата с по-висока температура (там, където тялото е в пряк контакт с материята) е с повишена еластичност. Така се постига оформянето според извивките на тялото.

Матрак с мемори пяна е все по-предпочитан избор поради неговото удобство и способността да елиминира неправилното разпределение на натоварването върху повърхността. Освен матраци се произвеждат и възглавници от мемори пяна, самостоятелно или в комбинация с друга материя.

Отлично решение за хора с по-ограничен бюджет е топ матрак от мемори пяна. Този начин за обновяване на стария матрак става все по-популярен именно поради достъпната цена и страхотните качества, които предлага.

Матракът от мемори пяна дава изключително усещане за мекота, подходящ е за хора, които не обичат да спят върху твърд матрак или харесват да им е топло. Разбира се, през зимата няма проблем, но през лятото матраците от мемори пяна задържат топлината и това създава дискомфорт за някои потребители. Така че, ако обичате да спите на по-твърда повърхност и да ви е по-хладно по време на сън, този тип матраци не са подходящи за вас.

Мемори пяната не е подходящ избор за новородени и малки деца. Причината е, че тя автоматично заема формата на тялото и не дава нужната опора на малкия човек, за да повдигне глава, което крие и известни рискове.

Разбира се, този материал не е универсален и има своите предимства и недостатъци.

Предимства на матрак с мемори пяна:

  • Следва извивките на тялото;
  • Помага за правилна позиция по време на сън;
  • Намалява болката и схващането в мускулите;
  • Подобрява съня;
  • Поддържа гръбнака изправен;
  • Бързо възвръща първоначалния си вид;
  • Устойчивост на ползване.

Недостатъци на матрак с мемори пяна:

  • Задържат топлината от тялото;
  • Не са подходящи за новородени и бебета;
  • Не предлагат голяма твърдост.

Матраците с мемори пяна са страхотен избор, но не са универсален. Ако ви предстои покупка и търсите качествен матрак, информирайте се относно предимствата и недостатъците на всеки материал. Това, че в рекламите не се споменават негативите, не означава, че ги няма, все още не е измислен перфектният за всички хора вариант.

Коментирай

Loading...