Матрак за бебе – как да изберем подходящ

Публикувано от PartyMan 19/04/2017 0 Коментар(и) Полезни съвети,

Съвети за избора на матрак за бебе

 

Въпросът с избора на бебешки матрак вълнува изключително много родителите. Особено, ако това е първото им дете. Разбира се, нормално е – все пак новият член на семейството се очаква да прекарва в сън между 16-20 часа дневно!

Сънят е изключително важен за всички хора, но за новородените и бебетата, той има още по-голяма стойност. Растежът и развитието им се случва основно по време на сън, ето защо е нужно да им се осигури максимален комфорт и защита.

Мек или твърд матрак?

Обичайно, истината е по средата. Най-добре е да изберете умерено твърд матрак, тъй като прекалено мекият или прекалено твърдият могат да доведат до неправилна позиция на тялото и съответно напрежение в мускулите и гръбнака. Освен това, когато детето стане по-активно, ще се нуждае от подкрепа в своите движения. Това ще стане много трудно, ако матракът е прекалено мек. Същото се отнася и до ходенето. Стъпването върху потъваща повърхност крие рискове.

Какъв размер?

Ако сте купили креватчето, то сигурно вече имате нужните размери на матрака. Задължително е той да приляга плътно в леглото. Не трябва да остават никакви видими или дори по-тесни пространства между него и леглото. Така ще избегнете риска, когато детето стане по-подвижно, да заклещи краче или ръчичка.

 

Какъв материал?

Сигурно сте се убедили в голямото разнообразие от материалите, които се използват за производството на матраци, а също и в добавките към тях, целящи по-добър комфорт. В случая визираме матраци с Алое Вера и матраци с бамбук. Те осигуряват удобството на стандартен матрак с добавена екстра.

Матраци с Алое Вера – осигуряват нежна грижа за кожата, стимулират нейното възстановяване и са отличен избор при чувствителна и реактивна кожа.

Матраци с бамбук – страхотен избор за хора с алергии, включително бебета и малки деца. Добре известно е, че с времето в матраците започват да се развиват акари и микроби, които може да причинят здравословни проблеми и дори сериозни заболявания като астма, алергии и други.

Детски топ матрак

Разбира се, ако вече разполагате с детски матрак и нямате възможност да го замените, може да използвате алтернативно решение, което ще го обнови и направи като нов. Това е детският топ матрак. С помощта на топ матрак ще изгладите напълно повърхността на матрака, ще го освежите и направите изключително комфортен за бебето.

Изборът на бебешки матрак е важен за цялостното развитие на детето. По време на сън се случва възстановяването и растежа на организма, както и подготовка за изследване на новите възможности от заобикалящия го свят.

Коментирай

Loading...