Матрак с бамбук – ползи и предимства

Публикувано от PartyMan 21/04/2017 0 Коментар(и) Здраве,

Бамбукът – с какво е полезен за здравето

 

Бамбукът е едно много интересно растение. Освен че скоростта му на растеж е изумителна, той съдържа разнообразие от вещества, които носят ползи за човешкото здраве.

Именно тези му качества са го превърнали в част от ежедневието ни. Бамбукът се влага при производството на храни, дрехи, спално бельо и дори матраци. За последните ще си говорим след малко, но първо ще разгледаме какви ползи носи за здравето бамбукът.

Поддържа нормална телесната температура

През лятото често се случва да усещаме възглавницата си сякаш гори. Това важи с особена сила за дамите с дълга коса, чувството е все едно се спи върху въглени. С ползването на спално бельо от бамбук, този проблем може да бъде редуциран. През зимата пък държи топло, просто идеалната материя за леглото. Същото се отнася и до матраците. Дишащата структура на бамбуковите нишки осигуряват отлична вентилация, не претоплят тялото и създават несравнимо усещане за комфорт.

Притежава антибактериални свойства

Естествените влакна на бамбука не задържат влагата и така не дават шанс на гъбички и различни бактерии да се развиват. Добра новина за хората с алергии или просто по-чувствителна кожа. Причината за това е, че разполага с микропори, които позволяват да качествения матрак с бамбук да диша. Освен структурата, антибактериалният ефект на растението се дължи на съдържащите се вещества в него. Те са нужни за защитата му срещу различни микроорганизми, а имайки предвид скоростта му на растеж и непретенциозната му поддръжка, тази протекция е доста силна.

Грижи се за кожата

Освен че не дразни, бамбукът има свойството да подобрява състоянието на кожата. Успокоява я и я освежава.

Ако вече сте се убедили в ползите от това да използвате дрехи, аксесоари, спално бельо, то представете си колко добре ще ви се отрази да спите върху матрак с бамбукови нишки. Всички качества на растението, втъкани в удобство всеки ден!

Резултатите няма да закъснеят – добър сън, пълноценно възстановяване, надеждна защита срещу акари, микроби, гъбички и други причинители на заболявания. Наред с това получавате и грижа за кожата, свежест и без каквито и да е неприятни миризми.

В случай, че страдате от астма или друго белодробно заболяване, имате чувствителна кожа, склонна към алергии и раздразнения, то матрак с бамбук е идеалният избор за вас. Много добър е и за детски матрак, тъй като чувствителната детска кожа и неукрепнал организъм има нужда от подкрепа в борбата срещу различни дразнители.

Коментирай

Loading...