Каква мелодия да изберем за аларма?

Публикувано от Shuby 31/05/2017 0 Коментар(и) Полезни съвети,

Сутрешната аларма - каква да бъде мелодията?

 

Ако искате със сигурност да намразите дадена песен, сложете си я като сутрешна аларма! Няма шега, харесвате някоя мелодия и смятате, че това ще ви помогне сутрин да влезете в крак по-лесно и да не закъснявате, и си я избирате за аларма. Да, но реалността е съвсем различна. След няколко дни вече толкова ви е омръзнало да я слушате, че дори не желаете да я чуете повече, защото я свързвате с края на приятната почивка и началото на работния ден.

 

 

Все пак, нещата не са толкова безнадеждни и няма да ви се налага да сменяте мелодията всяка седмица. Вижте кои са най-подходящите звуци за сутрешна аларма.

 

Актуални поп парчета

Знаем, че харесвате Ед Шийрън, страхотен е. Но не е най-добрият избор да се събуждате с „I’m in love with the shape of you…“. Тази така енергична песен ще дойде твърде много на все още несъбудилия се мозък. Вместо приятната мелодия, той ще регистрира дразнещи звуци и съвсем скоро ще намразите песента. Освен това, тя е от онези мелодии, които просто се „забиват“ в мозъка и след това вместо да сте концентрирани в работата или ученето, ще си повтаряте непрекъснато припева.

Тогава какво да бъде? Coldplay – да, това определено е да! Отличен избор, независимо коя песен ще изберете. Много подходящи са „Viva la Vida“, „Paradise“ и т.н.

Ако пък спадате към „совите“, може би ще ви трябва нещо по-сериозно. Според хора, попадащи към трудните за събуждане, най-добрият избор е нещо стряскащо, дразнещо и такова, което мотивира да станеш да го спреш. Някои дори оставят мобилното устройство по-далеч, за да излязат от топлите завивки.

Такива са:

  • Забавни мелодии – казващи ви нещо или просто със смешни звуци;
  • Запис на глас – може да запишете как някой от семейството ви буди;
  • Metallica – което и да е от по-енергичните изпълнения;
  • Фабрични мелодии – бийп-бийп, динг-донг и т.н., страшно дразнещи са.

 

 

Нищо не помага, за да станете лесно и отлагате алармата няколко пъти? Може би не спите добре. За да се събуждате свежи или поне отпочинали сутрин, може да спазвате определен ритуал – лягане в точно време, ограничаване консумацията на кофеин, прием на по-лека храна, подходящи условия и разбира се, удобен матрак. Повече информация как да подобрите съня си може да видите в нашия блог.

Коментирай

Loading...