7 начина за постигане на продуктивност сутрин

Публикувано от PartyMan 29/08/2016 0 Коментар(и) Полезни съвети,

7 начина за постигане на продуктивност сутрин

 

1. Ставане час по рано

 

2. Кафе и чай

 

3. Медитирайте

 

4. Яжте въглехидрати

 

5. Прочетете нещо

 

6. Пишете на ръка

 

7. Съставете график и се придържайте към него

 

  1. Ставане час по рано

Много от нас грешат когато започнат да отлагат ставането с 15 минути, после с още 10, и още 5. В резултат на това започва едно бързане да  измием зъбите, да изпием чаша кафе и крайна сметка да се сетим на тръгване за работа , че сме забравили да си срешем косата. Опитайте един експеримент настройте  алармата на будилника с 1 час по рано и го оставете така, че да не можете да го изключите без да ставате от леглото. През времето на този час може да направите леки упражнения, да погледате малко телевизия и спокойно да закусите – всичко това помага на мозъка да се събуди и да е готов за началото на работният ден. Със ставането по рано Вие няма да получите поредната порция сутрешен стрес от прибързани действия и закъснения. 

 

 

  1. Кафе и чай

На всички ни е известно, че натуралното кафе ни помага да се разсъним. Според последните проучвания, тази напитка подобрява настроението и стимулира паметта. Но ако все пак не сте фен на кафето, може да изпиете чаша зелен чай. Той също така съдържа кофеин, което също стимулира мозъка и дава енергиен заряд за деня.

 

 

 

 

 

  1. Медитирайте

Ако Вие не практикувате медитация, и като знаем малко за нея, сутринната може да доведе до факта да заспите в поза лотос. НО! Необходимо е да се усвои тази техника за да организираме бурният поток от мисли в главата и да се съсредоточим върху конкретни случаи. Вие ще престанете да се събуждате с мисълта, че пак Ви очаква сутринното бързане и нерви.

 

 

 

 

  1. Яжте въглехидрати

Тези които постоянно са на някакъв вид диета, в която не се включват въглехидрати трябва да знаят, че въглехидратите имат способността на възприемане и бързо обработване на информацията. Това със сигурност не означава, че може да поглъщате лакомо захар, шоколад и кифли – въглехидрати също има в зеленчуците, плодовете и зърнените храни. Не се отказвайте от здравословната закуска, която ще доведе до един ползотворен ден.

 

 

  1. Прочетете нещо

И тук възниква въпросът: „Какво да не съм луд? Четене рано сутрин?” Не изобщо. Четенето помага на мозъка да се събуди и да се настрои за работа, подобрява паметта и спомага за аналитичното мислене. В крайна сметка никой не Ви принуждава да четете сутринта томове от „Война и мир”. Изберете леки интересни книги или статии в любими списания. Само не се обърквайте четенето с висене в интернет и разглеждането на статуси в социалните мрежи. Това няма да доведе до събуждане на мозъка и може дори да развали настроението Ви за деня.

 

 

 

  1. Пишете на ръка

Дори и да сте запален фен на телефона, таблета или компютъра и целият ден да е свързан с тези устройства, писането на ръка тренира паметта и помага за по-добри идеи. Така че, докато си пиете кафето или зеления чай, може да си изготвите план за деня на ръка – това ще бъде още една малка тренировка на мозъка.

 

 

 

  1. Съставете график и се придържайте към него

Би било прекрасно, ако креативните хора могат да работят, седнали на дивана чакащи вдъхновение и идеи. Но реалността е, че работата винаги е свързана със срокове, клиенти и отвличащи вниманието фактори. Поради това трябва да си създадете списък със задачите за деня, да ги подредите по важност и да ги изпълнявате без да се отклонявате от списъка. Ако направите това сутринта, ще може да се настроите за изпълнение на собствената си програма

Коментирай

Loading...