Матраци с Алое Вера – грижа за кожата и съня

Публикувано от PartyMan 13/04/2017 0 Коментар(и) Здраве,

Предимства на матрак с Алое Вера

 

Добрият сън е нещо много повече от това на сутринта да не сме уморени. Той е грижа за нашето психическо и физическо здраве, за високата работоспособност, за нашите правилни решения и самочувствие. На всеки се е случвало поради някаква причина да не може да заспи, а след като това стане, сънищата, които ни спохождат са повече от натоварващи. В резултат, сутринта ставаме с натежала глава и липса на желание да правим каквото и да е.

Освен лягането в подходящ час, атмосферата в стаята и най-вече, комфортът на леглото, в което спим, имат огромно значение. Например, много хора са свикнали да заспиват на пуснат телевизор. Някои го правят, защото се унасят, докато гледат филм, а други, защото не могат да спят в пълна тишина. Въпреки че ни се струва, че спим дълбоко и пълноценно, шумът държи част от съзнанието ни „нащрек“. Липсва качественият сън, защото външните дразнители са непрекъснати. В резултат се получава напрежение, неспокоен сън, кошмари и често събуждане. Ако и вие сте от тези хора, опитайте да спите без да включвате телевизора и след известно време ще забележите разликата.

Освен шума, светлината, идваща от екрана, може да е пречка за качествения сън. Причината е, че тя определя ритъма „сън-бодърстване“, което означава, че когато е светло, производството на хормона на съня намалява, съответно получаваме сигнал, че е време за ставане, а е само 3 ч. през нощта.

Стигаме и до въпроса с удобното легло. Няма нещо по-важно за качественото възстановяване през нощта от комфорта на матрака. За да се събудим отпочинали, свежи и без болки в тялото, изборът на подходящ матрак е от основно значение.

Напоследък все повече производители обръщат поглед към природата и използват нейните дарове, за да предложат качествен продукт на своите потребители.

Ще говорим за матраци с Алое Вера. Това чудодейно растение е познато от векове и се използва в цял свят като лечебно средство за редица проблеми и дори сериозни заболявания. Особено популярни са възможностите на Алое да регенерира кожата. То я поддържа свежа, хидратирана и спокойна. Освен влагането в козметични продукти, растението намира приложение и в структурата на еднолицеви и двулицеви матраци с Алое Вера.

Ползи от матрак с Алое Вера:

  • Действа противоалергично;
  • Блокира образуването на акари и други алергени;
  • Освежава и успокоява кожата;
  • Притежава антибактериални свойства;
  • Успокоява и подобрява съня;
  • Стимулира възстановителните процеси.

Този тип матраци са подходящи за хора с алергии или такива, които искат да се насладят на качествен сън с регенериращите свойства на Алое Вера.

Коментирай

Loading...