Нелоялни търговски практики

Публикувано от admin1 20/10/2020 0 Коментар(и)

 

Потвърдено на 3 инстанции: „Матраци Симеонов“ не прилага нелоялни търговски практики и не заблуждава клиентите си.

 

Това следва от решение на Върховния административен съд, петчленен състав, което е окончателно. С решението си петчленният състав потвърждава постановеното преди това решение от тричленен състав на същия съд. Тричленният състав на свой ред потвърждава решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) в същия смисъл.

 

Производството срещу ЕТ Симеонов бе по почин на именит и известен на широката общественост наш конкурент - производител на легла и матраци. Същият твърдеше, че ние заблуждаваме клиентите си за основни свойства и характеристики на нашите продукти и сочеше конкретни наши реклами, които също определяше като заблуждаващи.

 

Това негово становище не бе споделено нито от КЗК, нито от двете последващи съдебни инстанции, като в хода на съдебните производства бяха назначени експертизи: съдебно-техническа и съдебно-медицинска, които обориха твърденията на конкурента ни и послужиха като основа за постановяване на решенията в наша и на клиентите ни полза.

 

За нас коректното и лоялно отношение към потребители и конкуренти е въпрос на ценностно разбиране и задължение към обществото. Върху него градим име и репутация, така печелим доверие и уважение на клиенти и конкуренти вече над  2 десетилетия подред. Знаехме, че това ще оценят както КЗК, така и Върховният административен съд в страната ни!

Коментирай

Loading...