Как да изберем детски матрак за нашето дете

Публикувано от PartyMan 31/08/2016 0 Коментар(и) Полезни съвети,

Как да изберем детски матрак за нашето дете.

В опит да дадем на детето си само най-доброто, родители с голямо удоволствие купуват модни красиви кошари, дрехи и играчки. Изборът на матрака са склонни да се отложат неправомерно до последния момент. Но ние трябва да помним, че този аксесоар за леглото заслужава специално внимание от младите родители, като едина от най-големите покупки за здравето и безопасността на детето. Матраци Симеонов предлага широка гама от детски матраци, осигуряващи подходяща подкрепа за гръбначния стълб и спокойния сън на вашето бебе.

Видове матраци за детското легло

Пружинни матраци. Тези детски матраци се състоят от пружинен блок и допълнителни слоеве за поддръжка на гръбначният стълб и по комфортен сън. Има различни детски матраци със зависими и независими пружини, разделени с изолационни материали за защита от слягане на слоевете. Пружинните детски матраци се отличават с и добра твърдост и равномерно разпределяне на тежестта. Препоръчват се за деца на възраст между 3 и 10 години.

Безпружинни матраци. Това са матраци, които притежават ортопедични свойства, те не разполагат с твърд скелет и метални елементи. Матракът обикновено се състои от няколко слоя естествени и изкуствени материали /латекс, кокос, пенополиуретан/. Тези материали предразполагат към правилно разпределение на телесното тегло, което осигурява максимален комфорт. Детският безпружинен матрак е подходящ, както за бебета така и за деца в училищна възраст.

Характеристики на матраците

Ако все още мислите за това какъв матрак да изберете за своето дете, обърнете внимание на следните спецификации на продукта.

Пълнител. От видът на пълнителя зависи твърдостта на матрака. Полиуретановата пяна – нетоксичен еластичен материал, който не предизвиква алергии и не гори. Естественият латекс е хипоалергичен, има антибактериални и противогъбични свойства. Детския матрак изработен с този пълнител има способността да възвръща формата си. Кокосовият пълнеж не предизвиква алергии, и твърда структура поддържа гръбначният стълб в анатомично правилна поза. В съвременните ортопедични продукти за деца често се комбинират различни пълнители, които осигуряват най-добрите ортопедични свойства.

Твърдост. За оптимална опора на тялото се препоръчват матраци с умерена и висока твърдост. Изключително твърдата или мека повърхност може да доведе до изкълчване  или деформация на гръбначният стълб. Преди да изберете детски матрак, това което трябва да запомните, че Вашето дете задължително трябва да има собствено легло. Плътността и твърдостта на ортопедичният матрак определя качеството и количеството на пружините и вида на пълнителя. Максимална твърдост при кокоса и минимална твърдост при латекса и полиуретановата пяна.   

Подсилване на матрака. Допълнителното подсилване на на крайщата на матрака е важно за най-малките. Твърдата ортопедична рамка служи за опора, когато детето вече става и ляга. В допълнение, укрепването на крайщата помага за по добро разпределяне теглото по повърхността на матрака, намалява риска от появата на меки точки и повреди.

Размер. За да изберете най-подходящия матрак е важно да се вземе предвид размера на леглото. За да се избегне възможността от травми разстоянието между рамката на леглото и краят на детският матрак не трябва да е по голямо от 4 см. в противен случай има вероятност детето да се нарани. Също така ако в детското креватче има повече от един матрак  това може да доведе до неправилна стойка на гръбначния стълб и проблеми.

Калъф на матрака. Като производител на матраци фирма Матраци Симеонов използва уникални хипоалергенни, антиалергични и антиакарни материали с максимална пропускливост на въздух. Качественият калъф е изграден от няколко вътрешни слоя – памук, вълнена подложка и полиестер, които осигуряват прекрасна гладка повърхност, без шевове за създаване на максимален комфорт за детето.

Коментирай

Loading...