Протектори за матраци

Желаете да постигнете максимално ниво на чистота на вашият матрак. Осигурете го с използването на протектор за матрак. Протекторът ще запази Вашиятматрак от замърсявания, а в разновидността непромокаемпротектор за матрак включвате и предпазване от течности. Изключително лесно поставянеи сваляне на посредством еластичните ленти в четирите края на Вашият   протектор за матрак.

Протекторът е един от най-полезните аксесоари за матрака, които могат да бъдат закупени. Доскоро сравнително слабо използван у нас, в последно време протекторът за матрак започва да добива популярност и сред българските потребители. За тази тенденция си има съвсем прости причини. Протекторът е единственият начин да се запази желаното ниво на чистота на матрака. А в случай, че си вземете подходящия тип протектор за матрак, той ще гарантира защита не само срещу прах и замърсявания, но и срещу всички течности. В следващите редове ще научите малко повече за това какво всъщност представлява протекторът за матрак и кои са основните преимущества, които може да ви предостави.

Как действа протекторът за матрак?

Протекторът се поставя върху матрака и до голяма степен играе ролята на негов горен защитен слой. Защитен слой, който го предпазва от най-често срещаните замърсявания и зацапвания. В зависимост от конкретния тип и свойствата на протектора за матрак, е възможно той да служи и като преграда срещу по-сериозни инциденти, като например разливане на вода или други течности върху спалния продукт. Най-общо може да се каже, че протекторът поема всякакви вещества, които без неговото наличие биха се оказали върху повърхността на матрака. Свободни сте сами да преценявате кога да махате протектора от вашия матрак и кога да го слагате отново.

Основни преимущества на протектора за матрак

Приложение на протектор за матрак
Протектор за матрак - преимущества

Закупуването на подходящия протектор носи редица ползи и преимущества за вас и вашия матрак. Започвайки от надеждната защита срещу замърсявания, петна и разливания, и стигайки до приноса на този продукт в гарантирането на благоприятна среда за спокоен и пълноценен сън. Нека да научим малко повече за всяко едно от въпросните преимущества на протектора за матрак.

 1. Обща защита – протекторът предоставя на матрака обща защита срещу обичайните замърсявания и микроорганизми, появяващи се по него. В това число петна, мъртва кожа, следи от насекоми и прахови акари. Подобно свойство на протектора за матрак е изключително важно с оглед осигуряването на подходящата среда за релакс на потребителя през нощта. Вероятно повечето хора си мислят, че редовното почистване на матрака с прахосмукачка е достатъчно, за да бъдат неутрализирани фактори като праховите акари, подсилващи симптомите на най-често срещаните алергии. Действително подобна практика е доста полезна, но все пак хората, страдащи от алергични заболявания, имат нужда от нещо повече. Протекторът ще се превърне в напълно естествена защита за матрака срещу вредните микроорганизми, намалявайки нежеланите симптоми и правейки съня на потребителя по-спокоен и приятен отвсякога.
 2. Защита срещу течности – за да имате възможност да осигурите такава защита на матрака, трябва да се насочите към вида протектори, определяни като „непромокаеми“. В тези протектори за матрак има добавен непромокаем слой, който е в основата на възпирането на различните течности от достигане до матрака. Непромокаемият протектор за матрак ще ви свърши отлична работа, независимо дали става въпрос за вода, безалкохолно, сок или други течности. Той е идеален и за спалните на малките деца, където през нощта могат да се случат някои неприятни инциденти. Разбира се, дори и със сложен протектор на вашия матрак е препоръчително да избягвате обилните закуски и като цяло хранения в леглото. Спазването на добрите практики за поддръжка на матрака, наред с наличието на протектор, е гаранция за постигане на чиста, хигиенична и приятна среда за сън.
 3. Лесно сваляне и почистване – след възникване на някакво замърсяване или пък разливане на течност по протектора за матрак, той може да бъде моментално свален без никакъв проблем. Предвид неговите размери и характеристики, протекторът е доста по-лесен за почистване от самия матрак. Само си представете какви затруднения ще имате, ако възникнат дълбоки замърсявания или сложни за премахване петна по вашия матрак. Много по-добре би било да си спестите подобни затруднения с поставянето на подходящия протектор, нали така? В този смисъл характеристиките на протекторите за матраци, правещи ги лесни за сваляне и почистване, са голямо преимущество за съвременния потребител, който обикновено има интензивен график и не разполага с достатъчно време за такива дейности.
 4. Допълнителни преимущества – можете да получите и някои допълнителни преимущества и екстри в зависимост от типа на протектора за матрак, който сте избрали. На пазара се предлагат например протектори за матраци от вълнен плат. Те са подходящи за поставяне през мразовития зимен сезон. Разбира се, на хората, които са по-зиморничави и винаги им е студено, тези протектори за матраци ще вършат отлична работа и през останалата част от годината. От друга страна, има протектори за матраци, които пък са предназначени специално за горещите летни нощи. Те обикновено са с включени бамбукови нишки, които придават усещане за лекота и премахват образувалата се по време на сън влага.

Кои са най-популярните видове протектори за матраци?

Най-известните протектори за матрак
Най-яките протектори за матрак

Протекторите за матраци, които се предлагат на пазара, могат да бъдат разделени на няколко основни вида. Тази класификация се прави въз основа именно на техните свойства и преимущества за потребителите, които споменахме дотук в текста. В следващите редове ще изведем най-популярните видове протектори за матраци, изяснявайки с какво се отличава всеки един от тях:

 • обикновени протектори за матраци – можем да ги наричаме още стандартни протектори за матраци. Това са протекторите за матраци, изпълняващи най-общите функции, които се очакват от тази продуктова категория. А именно осигуряване на ефикасна защита срещу замърсявания, петна и натрупване на прах. Обикновените протектори за матраци могат да бъдат направени от различни материали. Сред най-добрите опции в това отношение обаче е дунапренът, който е доста лесен за изтупване, почистване и пране. Важно преимущество на обикновените протектори за матраци е, че се предлагат на сравнително ниски цени. Което ги прави подходящ избор за масовия потребител, както и за хората, нямащи някакви специфични нужди или изисквания към протектора за матрак.
 • непромокаеми протектори за матраци – непромокаемите протектори за матраци притежават всички свойства и функции на обикновените такива. Към въпросните свойства и характеристики обаче е добавена и способността на протектора да предпазва матрака, върху който е поставен, от различни видове течности. Независимо дали става въпрос за вода, алкохол, сок или някаква друга течност, протекторът няма да позволи тя да достигне до вашия матрак. Качествените непромокаеми протектори за матраци са направени изцяло от памук, като към него е добавен специален непромокаем слой. Непромокаемите протектори са идеални и за матраците, на които спят вашите малки наследници. В бебешка и ранна детска възраст при малчуганите често е налице проблемът с подмокрянето през нощта. Така че вие трябва да сте готови да неутрализирате този проблем с помощта на подходящия непромокаем протектор за матрак.
 • антиалергични протектори за матраци – хората, страдащи от астма или други алергични заболявания, несъмнено имат специфични нужди с оглед гарантирането на своя спокоен и пълноценен сън. За да отговорят по най-добрия начин на тези нужди, на пазара се появяват и т.нар. антиалергични протектори за матраци. Какви са техните специфики и особености? Най-важното, което трябва да се каже за антиалергичните протектори за матраци е, че те са направени от специален антиалергичен материал. Материал, позволяващ изпирането им при по-висока температура. Когато става въпрос за алергии, високата температура на пране помага много, тъй като унищожава вредните микроорганизми и повечето други алергени. Антиалергичните протектори за матраци несъмнено са от голяма полза за хора, изпитващи проблеми със съня поради своите симптоми и дразненията, възникващи вследствие на алергичните заболявания.
 • летни протектори за матраци – на пазара могат да се намерят и протектори за матраци, предвидени за конкретните условия и особености на отделните годишни сезони. Летните протектори за матраци например в повечето случаи са направени от бамбукови нишки. Тези бамбукови нишки носят доста преимущества на потребителя по време на сън. От една страна, те създават усещане за лекота и подпомагат изграждането на благоприятна среда за сън. От друга, протекторите с бамбукови нишки имат свойството да абсорбират влагата, появила се върху матрака през нощта. Това тяхно свойство е изключително полезно, тъй като предпазва кожата ви от гъбички, бактерии и различни инфекции.
 • зимни протектори за матраци – разбира се, освен летни протектори за матраци, се предлагат и такива, предназначени за зимата. С какво се отличават зимните протектори за матраци? Един от първите елементи, които бихме могли да споменем, е материалът. За направата на зимни протектори за матраци най-често се използва вълната. Материал, който наистина топли в мразовитите зимни нощи, давайки възможност на човешкото тяло да се отпусне и да се подготви за спокоен и комфортен сън. Зимните протектори за матраци успешно отговарят на нуждите на различни групи потребители. Освен през зимата, те могат да се използват и през останалите периоди от годината. Особено в случай, че човек е по-зиморничав и се нуждае от допълнителна доза топлина през нощта.

Как да изберете подходящия за вас протектор за матрак?

Подходящият протектор за матрак
Протектор за матрак - кой е подходящ?

На първо място, трябва да сте наясно с това, че не съществува универсален протектор за матрак, който да е най-добър за абсолютно всички потребители. Подходящият за вас протектор е този, който максимално отговаря както на вашите лични нужди и предпочитания, така и на характеристиките на матрака ви. В процеса на избор на протектор за матрак е добре да имате предвид фактори като размера, цената и производителя, към чийто каталог принадлежи. По-надолу в текста ще изясним значението на всеки един от тези фактори.

 • предназначение – то е до голяма степен свързано с избора между отделните видове протектори за матраци, които споменахме в предишната точка. Задължително трябва да се имат предвид особеностите на човека, за когото е предназначен протектора за матрак – възраст, характеристики на тялото, здравословно състояние и т.н. За бебетата и малките деца например е препоръчително да се вземе непромокаем протектор, който ще осигури на матрака надеждна защита при възникване на обичайните проблеми с подмокрянето през нощта. Хората, страдащи от астма и различни алергии пък имат съвсем други нужди. Подходящият избор за тях е антиалергичен протектор за матрак, който ще спомогне за подтискане на нежеланите симптоми и възвръщане на спокойния и приятен сън.
 • размер – съобразете размера на протектора с този на матрака, за да си осигурите максимални дози удобство и комфорт по време на сън. Стандартните размери протектори невинаги ще отговорят по най-добрия начин на нуждите на съответния потребител и характеристиките на неговия матрак. Затова би било полезно да се обърнете към производители, които са готови да направят и протектор за матрак по поръчка. Така ще елиминирате шанса за възникване на грешки и неточности по отношение на този елемент на протектора за матрак. Помнете, че подобни грешки и неточности могат да ви донесат много бъдещи неприятности през нощта.
 • производител – когато става въпрос за качеството и надеждността на един протектор за матрак, това кой е неговият производител също е от немалко значение. Препоръчително е винаги да залагате на производители с утвърдено име на пазара, които са доказали способността си да правят протектори за матраци, отговарящи на най-новите стандарти за качество и удовлетворяващи максимално нуждите и предпочитанията на потребителите. Фирма Матраци Симеонов е точно такъв производител. Вече 25 години ние се занимаваме с производството както на протектори за матраци, така и на всякакви други спални продукти. През този период сме се утвърдили като компания, грижеща се за добрия и пълноценен сън на своите клиенти, и инвестираща в иновации с цел непрекъснато усъвършенстване на продуктовата си гама. Повече за продуктите ни от категория „Протектори за матраци“ ще научите в последната част от текста.
 • цена – разбира се, няма как да не споменем и цената, която е важен фактор за мнозинството потребители. Към най-ниския ценови клас обикновено спадат стандартните или обикновените протектори за матраци. Непромокаемите такива са доста по-скъпи поради качеството на своите материали и наличието на специален непромокаем слой. Допълнителни екстри като антиалергични свойства или пък материали, отговарящи на специфичните условия през зимния или летния сезон, също се отразяват върху цените на протекторите за матраци. Хубавото обаче е, че на пазара могат да се намерят и качествени протектори за матраци, пуснати на промоции и по-ниски цени от обичайните. В каталога на марката Симеонов също регулярно се предлагат такива протектори за матраци на изгодни за потребителя цени. Всички наши предложения от този тип можете да следите на страницата ни „Специални оферти“.

Протекторите за матраци в каталога на марката Симеонов

В каталога на марката Симеонов ще откриете само и единствено качествени и надеждни протектори, гарантиращи максимално ниво на чистота на вашият матрак. Те са чудесна защита срещу прах и замърсявания, а непромокаемите такива предпазват и от различните видове течности. В допълнение, продуктите от марката Симеонов са с еластични ленти в четирите си края, които правят поставянето и свалянето им повече от лесни. Ето специалните ни предложения за вас от категория „Протектори за матраци“:

 1. Протектор за матрак – Вата 200гр. – започваме с този протектор за матрак, чийто състав включва спунбонд и бяла вата. Той е идеален за предпазване на повърхността на спалния продукт от най-често срещаните замърсявания и зацапвания. Освен това осигурява максимална степен на защита и за вас от алергени и дразнители като прах, акари и дървеници. В допълнение, Протектор за матрак – Вата 200гр. запазва усещането за мекота и комфорт, гарантирайки спокойния ви и пълноценен сън.
 2. Протектор за матрак – 5мм - съдържанието му се състои от спунбонд и дунапрен. Подобно на предишния споменат продукт от нашия каталог, този протектор осигурява надеждна защита както на матрака от замърсяване, така и на потребителите от прах и различни вредни микроорганизми. Протектор за матрак – 5мм е с добавени специални ластици, които улесняват поставянето и свалянето му по всяко време. Той също така е много удобен за изтупване, почистване и пране.
 3. Протектор за матрак – 2мм - предоставя най-висока степен на защита срещу замърсяванията и вредните микроорганизми. Този протектор напълно запазва усещането за удобство, нежност и комфорт, носено от матрака по време на сън. Удобен е за поставяне и сваляне, както и лесен за почистване и пране. Като негово допълнително преимущество може да се посочи фактът, че предотвратява събирането на спалното бельо при приплъзване.   
 4. Непромокаем протектор – освен от традиционните замърсявания и зацапвания, той защитава матрака и от различните видове течности. В това число вода, сок, алкохол и т.н. Непромокаемият протектор е идеален и за матрак, върху който спят бебета или малки деца, защото ще му гарантира протекция от често срещаното подмокряне през нощта. Изработен е от 100% памук и има добавен непромокаем слой. Можете да перете непромокаемия протектор за матрак при температура 30 градуса. Негово голямо преимущество в това отношение е, че впоследствие изсъхва доста бързо.

Част от каталога на марката Симеонов са протектори, направени от висококачествени материали и с грижа както за отличното състояние на матрака, така и за спокойния и пълноценен сън на човека. Разгледайте продуктите ни от  тази категория и изберете най-подходящия протектор за вашите нужди и характеристиките на матрака ви.

Как действа протекторът за матрак

Основни преимущества на протектора за матрак

Кои са най-популярните видове протектори за матраци

Как да изберете подходящия за вас протектор за матрак

Протекторите за матраци в каталога на марката Симеонов

Покажи:
Сортиране:

* ПРОМОЦИЯ: Протектор за матрак – 4мм

ПромоцияИскате да предпазите матрака си? "Матраци Симеонов" Ви предлага решение да запазите по - дълго живота на матрака си и да го защитите. Протекторът за матрак ще осигури защита не само на Вашия матрак, но ще защити  и Вас от алергени и дразнители като прах, акари и дървеници.Защитава Ви от прах и алергениЗащитава матрака от замърсяванеНе променя усещането и мекотата на Вашия матракПредотвратява събирането на спалното Ви бельо при приплъзванеПочиства се лесно – в перална машинаРемъци /ластици/ за захващане към матракаПротекторът за матрак е прошит двустранно /плат-дунапрен-спунбонд/.Закрепване с ластици в четирите края.Съдържание:Плат - 80гр. на кв. м.Дунапрен - 4мм.-т-25Спунбонд - 13гр. на кв. м.

12.00 лв.

* ПРОМОЦИЯ: Протектор за матрак – Вата 200гр.

ПромоцияИскате да предпазите матрака си? "Матраци Симеонов" Ви предлага решение да запазите по - дълго живота на матрака си и да го защитите.Протекторът за матрак ще осигури защита не само на Вашия матрак, но ще защити  и Вас от алергени и дразнители като прах, акари и дървеници. Защитава Ви от прах и алергени Защитава матрака от замърсяване Не променя усещането и мекотата на Вашия матрак Предотвратява събирането на спалното Ви бельо при приплъзване Почиства се лесно – в перална машина Ремъци /ластици/ за захващане към матракаПротекторът за матрак е прошит /плат-вата-спунбонд/.Закрепване с ластици в четирите края.Съдържание:Нетъкан текстил - 60 гр. на кв. м. Вата бяла - 200гр.на кв. м. Спунбонд -13гр. на кв. м.

15.00 лв.

Непромокаем протектор

    Искате да запазите матрака от нежелани замърсявания причинени от разливане на течности и повърхностни повреди. Използвайте непромокаем протектор произведен от Матраци Симеонов. Възможност за пране при температура до 60 градуса и бързото изсъхване.Състав на непромокаем протектор:    1. Памук - 100%    2. Непромокаем слой  PU - 0.03 мм

36.00 лв.

Непромокаем протектор за възглавница

Протекторът е подходящ за възглавница с размери 50/70 см.Прекрасен аксесоар за хигиеничен и здравословен сън.Предпазва възглавницата от замърсявания и течности.Изключително безшумен материалПране на температура до 60 градуса.

6.00 лв.

Протектор за възглавница

Протекторът е подходящ за възглавница с размери 50/70 см.Изработен е от плат капитониран с 200 гр. полиестерна вата.Пране на температура до 40 градуса.

6.00 лв.

Loading...