Детски матраци

Възползвайтесе от предложенията за детски матраци и бебешки матраци на „Матраци Симеонов“. Всеки отпредложените детски матраци и бебешки матраци ще дариВашето дете с удобство, комфорт и спокоен сън.

Детските матраци са една много важна категория от каталога на фирма Матраци Симеонов. Това се дължи най-вече на специфичните нужди на най-малките, свързани с тяхното удобство, комфорт и правилно физическо развитие. Марката Симеонов предлага детски матраци, напълно съобразени с тези нужди, и гарантиращи спокойния, приятен и здравословен сън на вашите наследници. Преди обаче да видим специалните ни предложения от категория „Детски матраци“, ще поговорим малко повече за особеностите на този тип продукти. На първо място, ще се спрем на това защо вие като родители трябва да подхождате с необходимото внимание при избора на детски матрак, както и какви критерии е добре да покрива избраният от вас артикул.

Защо трябва да внимавате при избора на детски матраци?

Детски матраци 1 - най-добрият избор
Страхотен избор за детски матрак

Детският матрак, на който ще спи вашият наследник, има няколко важни аспекта на въздействие върху неговото физическо развитие и цялостно здравословно състояние. Започвайки от влиянието върху опорно – двигателната му система и стигайки до досега с неговата нежна и все още доста чувствителна кожа. Подобни фактори трябва да бъдат взети предвид, когато правите избор на детски матрак. Ето малко повече информация за всеки един от тях:

 • детски матраци: удобство, комфорт и спокоен сън – на първо място, вашият наследник се нуждае от спокоен и пълноценен сън, който да му помогне да възстанови изразходената през деня физическа и психическа енергия, и да събере сили за следващите очакващи го предизвикателства. Всъщност качеството на съня в тази възраст е много по-важно отколкото повечето хора си мислят. Причината за това се крие във факта, че децата са значително податливи на фактори като стреса и напрежението, които могат да бъдат причинени и от някои дребни в нашите очи неща. Неща като проблеми в училище, неразбирателства с връстниците, трудно усвояване на уроците и т.н. При всички случаи в края на деня малчуганите имат нужда да се разположат на качествен и удобен детски матрак, да забравят за подобни проблеми и неприятни ситуации, и да се пренесат във вълшебния свят на сънищата. Именно поради тази причина вие като родители трябва да изберете такъв детски матрак, който ще спомогне за тяхната пълноценна и здравословна почивка, бодрост и добро настроение на следващия ден.
 • детски матраци: правилно физическо развитие – правилното физическо развитие е от ключово значение за подрастващите. Важна роля за него играят не само редовното спортуване и физическа активност, но също така и правилното положение на тялото по време на сън. А последното зависи от качеството и надеждността на избрания детски матрак. Главното, на което трябва да обърнете внимание в това отношение, е наличието на стабилна и еластична основа на детския матрак. Основа, която да придържа тялото в подходяща позиция през нощта и да осигури правилното развитие на опорно – двигателната система на малкото съкровище.
 • детски матраци: усещания по кожата – както вече казахме, кожата на вашите наследници е доста нежна и чувствителна. Поради тази причина трябва да изберете матрак, който при допира си с нея няма да предизвика раздразнения, обриви и различни алергични реакции. Така че обърнете особено внимание на материалите, участващи в състава на детския матрак. Като фирма с голям опит в производството на детски матраци, ние от Матраци Симеонов използваме за продуктите от тази категория уникални хипоалергенни, антиалергични и антиакарни материали. Те са с прекрасна гладка повърхност, гарантираща максималните дози на удобство и комфорт за детето по време на сън.

Кои са най-често използваните материали за производство на детски матраци?

Детски матраци 2 от специални материали
Детски матраци от висококачествени материали

В тази точка ще разгледаме малко по-подробно и най-често използваните материали за производство на детски матраци.  Важно е да имате повече информация за особеностите и характеристиките на всеки един от тези материали, за да можете да прецените как ще се отразят те върху удобството, комфорта и цялостното здравословно състояние на малкото съкровище. Ето какво трябва да знаете за основните материали, от които се правят детските матраци:

 • пружини – пружинните детски матраци са подходящи за по-малки деца на възраст от 3 до 10 години. Какви са техните преимущества? По принцип освен основния пружинен блок, този тип детски матраци включват в състава си и допълнителни слоеве, които служат за осигуряване на надеждна поддръжка на гръбначния стълб. Именно въпросните слоеве играят голяма роля в гарантирането на удобството и комфорта през нощта, на спокойния и пълноценен сън на малките съкровища. В допълнение, се използват и специални изолационни материали, предотвратяващи слягането на слоевете. Пружинните детски матраци са с достатъчна твърдост, за да създадат стабилна основа и равномерно разпределение на тежестта на телата на малчуганите по време на сън.
 • латекс – латексът е материал, който се използва в безпружинните детски матраци. Латексът носи редица ползи и преимущества за потребителите на съответния детски матрак. Порестата структура на този материал подпомага нормалната циркулация на въздуха и защитава детския матрак от мухлясване. В същото време латексът притежава изключително полезното свойство за отпускане на тялото и освобождаването му от натрупаното през деня напрежение. Така че присъствието на латекса в състава на детския матрак е гаранция за повече удобство и комфорт за малките съкровища през нощта.
 • пенополиуретан – пенополиуретанът е вещество, използващо се все повече в съвременните модели матраци, включително детските такива. За неговото образуване се изисква да се инжектира сгъстен въздух в желатинов материал. Впоследствие се добавят най-различни втвърдители и стабилизатори, за да се получи подходящата смес. Пенополиуретанът е доста добър избор като материал за детските матраци, тъй като предразполага към правилно разпределение на телесното тегло и съответно постигане на максимални дози удобство и комфорт по време на сън. Особено ефективна в тази посока е разновидността на пенополиуретана, която наричаме мемори пяна. Тя реагира на топлината на човешкото тяло, гарантира правилното му разположение през нощта, пълноценната почивка и възстановяване за следващия ден.
 • кокос – и накрая един иновативен материал, който също напоследък навлиза в производството на детски и други типове матраци. Кокосовите влакна усилват циркулацията на въздуха в детския матрак. Тяхната висока плътност пък служи за придаване на допълнителна здравина и стабилност на основата. И не на последно място, кокосовите влакна успешно защитават детския матрак от възникване и развитие на различни микроорганизми, които биха могли да бъдат доста вредни за вашите малки съкровища.

Какво още да имате предвид при избора на детски матрак?

Избор на детски матраци 3
Как да изберем детски матраци

Влизащите в състава материали съвсем не са единственият фактор, на който трябва да обърнете внимание като родители при избора на нов детски матрак. Както вече казахме, детският матрак играе значителна роля в осигуряването на правилното физическо развитие на малчугана и намаляването на изпитваните от него стрес и чувство на неспокойство през нощта. Ето кои фактори още са решаващи за правилния избор на детски матрак:

 1. Размери – няма как да не споменем и размерите на детския матрак. При всички случаи се препоръчва те да отговарят точно на размерите на леглото на малчугана. Това ще му гарантира максимални дози на удобство и комфорт през нощта. Невинаги обаче стандартните размери детски матраци, предлагани на пазара, съответстват на конкретните нужди и потребности на вас и вашето мъниче. Поради тази причина би била мъдра идея да се обърнете към производители, предлагащи опцията детският матрак да се изработи по поръчка, със заявени размери от страна на клиента.
 2. Твърдост – степента на твърдост е друга важна характеристика, когато става въпрос за закупуване на детски матраци. В това отношение нито прекалено твърдите детски матраци, нито най-меките такива, са подходящи за спокойния и пълноценен сън на вашето съкровище. Препоръчваме ви да изберете детски матрак с умерена твърдост, достатъчна да гарантира стабилната и в същото време еластична основа през нощта. Такава основа на детския матрак е нужна за правилното развитие на опорно – двигателната система на малчугана. В допълнение, умерено твърдите детски матраци могат да бъдат много полезни за отпускане на напрежението в мускулите и подобряване на кръвообращението. В този смисъл закупуването им е решителна стъпка напред към спокойния и здравословен сън на вашите наследници.
 3. Калъф – калъфът на детския матрак също е от значение за това да бъде осигурен максимален комфорт на малчугана по време на сън. Калъфите на детските матраци от марката Симеонов са изцяло съобразени с нуждите и потребностите на най-малките. Те са изградени от няколко вътрешни слоя – памук, вълнена подложка и полиестер. Подобна комбинация гарантира създаването на гладка повърхност без шевове. Повърхност, която се превръща в основен фактор за спокойствието и пълноценния релакс на малкото съкровище през нощта.
 4. Производител - винаги е важно кой е производителят на съответния продукт от спалната индустрия. А когато продуктът е детски матрак, вниманието в тази посока трябва да бъде още по-голямо. Препоръчваме ви да се доверявате само и единствено на производители на детски матраци с доказано име на пазара и достатъчно богата история зад гърба си. Точно такъв производител е фирма Матраци Симеонов. С над 20-годишен опит в производството на детски и други типове матраци, ние сме наясно със специфичните нужди на всяка отделна група потребители, в това число и на най-малките. Детските матраци от марката Симеонов ще дарят на вашия наследник максимални дози удобство и комфорт за една пълноценна, приятна и здравословна почивка през нощта.
 5. Състояние – и не на последно място, никога не правете грешката да вземате детски матрак втора употреба. Това крие много рискове и опасности за малкото ви съкровище. От една страна, няма как да сте сигурни, че детският матрак е наистина запазен в състояние, което би гарантирало комфорта и спокойния сън на малчугана. А от друга, съществува риск по този начин да бъдат пренесени различни зарази, заболявания и вредни микроорганизми. Запомнете, че детският матрак, на който ще спи вашият наследник, трябва да бъде нов и да върви с всички гаранции за неговото качество, надеждност и безопасност при използване.

Кои са добрите практики за почистване и поддръжка на детските матраци?

Правилното почистване и поддръжка на детските матраци са от голямо значение, тъй като от тях зависи средата, в която малките съкровища ще прекарват една значителна част от денонощието. Какво трябва да знаете в тази посока? В следващите редове ще споделим с вас няколко добри практики за поддържането на детските матраци в отлично състояние.

 1. Постоянство – на първо място, необходимите грижи и поддръжка на детския матрак трябва да се извършват редовно, а не само при наличие на някакъв видим проблем като петно или силно замърсяване. Определено не е положителен знак, ако сте изпуснали дотолкова нещата, че белезите от нечистотиите да личат ясно по повърхността на детския матрак. Детските матраци трябва да бъдат почиствани редовно с прахосмукачка, за да се избегне натрупването на различни вредни елементи и микроорганизми по тях.
 2. Специални мерки – специални мерки е нужно да се приложат при наличие на сериозни замърсявания и петна по детския матрак. Такива могат да бъдат резултат например от разливане на някаква течност по него. В подобни случаи е добре в процеса да се добави и малко количество почистващ препарат. Уверете се обаче, че той не съдържа силни химически вещества, които да навредят на чувствителната детска кожа.
 3. Избягване на влагата – влагата е един от факторите, от които трябва да държите далеч детския матрак. Ако почиствате детския матрак с вода и препарат, то задължително впоследствие го оставете на слънце колкото време е нужно, за да изсъхне напълно.

Специалните предложения от категория „Детски матраци“ на марката Симеонов

'
Селекция детски матраци
Избрани детски матраци

В каталога на марката Симеонов ще откриете най-качествените и надеждни детски матраци, специално пригодени за нуждите и потребностите на вашите малки съкровища. Безопасните материали, прецизните изработки и добавените допълнителни свойства на детските матраци ще гарантират максималните дози удобство и комфорт на малчуганите през нощта. Ето специалните ни предложения за вас от категория „Детски матраци“:

 1. Детски матрак с мемори пяна – един продукт от най-високо качество, носещ всички преимущества на мемори пяната като материал за изработка на детски матраци. Благодарение на своята термочувствителност, тя ще реагира по най-добрия начин на топлината на детското тяло, носейки комфорт, спокойствие и пълноценен сън. В допълнение, Детски матрак с мемори пяна създава стабилна и еластична основа, подпомагаща правилното развитие на опорно – двигателната система на малчугана. С цел удовлетворяване на нуждите на максимално широк кръг от потребители, този детски матрак се предлага в няколко различни размера. Гаранцията на Детски матрак с мемори пяна е 24 месеца, а при поръчка, неговата доставка се извършва в рамките на 3 до 5 дни.
 2. Детски Tоп матрак Симеонов - Детски Tоп матрак Симеонов е идеалният начин да осигурите удобството и комфорта на своя наследник, без да се налага да сменяте целия детски матрак. Този детски топ матрак освобождава тялото от напрежението, подобрява кръвообращението и намалява до минимум неспокойството по време на сън. Повърхността на Детски Tоп матрак Симеонов е приятна на допир и създава усещане за мекота и комфорт. Детски Tоп матрак Симеонов притежава гаранция от 24 месеца, а доставката му се извършва в рамките на 3 до 5 дни.

Разгледайте нашия каталог и поръчайте за малкото си съкровище най-качествените и удобни детски матраци от марката Симеонов!

Защо трябва да внимавате при избора на детски матраци

Кои са най-често използваните материали за производство на детски матраци

Какво още да имате предвид при избора на детски матрак

Кои са добрите практики за почистване и поддръжка на детските матраци

Специалните предложения от категория „Детски матраци“ на марката Симеонов

Покажи:
Сортиране:

Детски матрак

    Искате да създадете максималното удобство на най малките палавници в леглото, изборът Ви е детски матрак от Матраци Симеонов. Създаден специално с идеята и мисълта за комфорта и здравето на Вашето дете. Детските матраци осигуряват стабилна и еластична основа, с което се грижим за правилното развитие на опорно-двигателната система.Обща височина на матрака:         за размер 60/120 - 8 см /Пенополиуретан/        за размер 65/110 - 8 см /Пенополиуретан/        за размер 65/160 - 10 см /Пенополиуретан/

78.00 лв.

Детски матрак с мемори пяна

    Искате да създадете максималното удобство на най малките палавници в леглото, изборът Ви е детски матрак от Матраци Симеонов. Създаден специално с идеята и мисълта за комфорта и здравето на Вашето дете. Детските матраци осигуряват стабилна и еластична основа, с което се грижим за правилното развитие на опорно-двигателната система.Обща височина на матрака:        за размер 60/120 - 8 см /Vitafoam/ + 2см /мемори пяна/ - общо 10 см        за размер 65/110 - 8 см /Vitafoam/ + 2см /мемори пяна/ - общо 10 см        за размер 65/160 - 10 см /Vitafoam/ + 2см /мемори пяна/ - общо 12 см

108.00 лв.

Детски Tоп матрак Симеонов

ПРОМОЦИЯ:  Детски Топ матрак СимеоновТоп матракът е идеален начин да се сдобиете с анатомичен и ортопедичен продукт, който да подобри качеството на съня Ви без да се налага смяна на целия матрак отдолу.Повърхността му позволява да се спи комфортно върху износен матрак, диван или канапе, които често причиняват болки в гърба, раменете и врата. Свойствата му да поддържа гръбначния стълб са предпоставка за спокоен сън и здравословна почивка.„Топ матрак Симеонов” има ядро от Пенополиоретан (с висока плътност 25). Този материал се характеризира с анатомичност (свойството материята да обгръща изцяло тялото, което е разположено върху нея и да се изменя спрямо неговата форма като предотвратява евентуален натиск, лошо кръвообръщение и неспокоен сън). Предвиден е механизъм за по-лесно захващане към основния матрак. Височината на топ матракът е 5-6 сантиметра, което създава приятно усещане за мекота. Повърхността е приятна на допир, което подсилва чувството за комфорт.Предимствата, които получавате са:·         икономичност – спестявате от покупката на нов матрак и получавате допълнение към стария, което подобрява неговите свойства. По този начин всеки диван или разтегателно легло може да се превърне в удобна спалня; ·         универсалност – топ матракът се предлага в различни размери, което го прави лесно приложим за всички видове легла и дивани; ·         практичност – топ матракът е мултифункционален. Той е идеално решение когато имате гости, предстои Ви дълъг път или търсите подходяща мека постелка за игрите на децата. Той лесно се навива на руло и е удобен за транспортиране; ·         грижа за здравето – топ матракът намалява алергичните реакции, напрежението, болките в раменете, гърба и ханша; ·         здравословне сън, който носи сутрешни усмивки и добро настроение.Продуктите на Матраци Симеонов са изработени от качествени и здрави материали. Това позволява да запазват качествата си дълго време и да се характеризират с изключителна устойчивост. Те са създадени, за да засилят чувството на комфорт по време на сън и да се превърнат в мечтано място за почивка.Кога имате нужда от топ матрак? Когато Вашият матрак е за смяна, но все още не сте предвидили закупуването на нов. Топ матракът подобрява качествата му и позволява да си върнете удобството и спокойния сън.Препоръчително е закупуването на топ матрак преди мястото за сън и почивка да даде признаци за дискомфорт. Те са лесно разпознаваеми и често тялото е това, което реагира първо на тях. Старият и износен матрак вече не може да издържа тежестта толкова добре и това води до болки в гърба и врата, както и схващания при събуждане. Затова при по-тежки хора се наблюдава по-голяма степен на износване и трябва да се предвиди по-честа смяна на матрака. Как да разберете дали матракът е за смяна? Може да направите лесен тест и да установите дали имате нужда от нов матрак или топ матрак, преди тялото да Ви е алармирало за това по болезнен начин. Свалете калъфката и с ръка упражнете натиск на различни места от повърхността му. Ако тя хлътва повече и тежестта и́ не се разпределя еднакво, то е време да потърсите нов продукт.    

72.00 лв.

Loading...