Бебешки матраци

Бебешкият матрак е един от най-важните фактори не само за спокойния и пълноценен сън на новородените, но и за тяхното цялостно здравословно състояние. И причината за това е много проста. В първата година от своя живот човек на практика прекарва по-голямата част от времето си в сън. При малките бебета сънят обикновено заема от 16 до 18 часа в денонощието, а при по-големите – от 14 до 16 часа. Ето защо избирането на качествен, надежден и устойчив бебешки матрак е от решаващо значение за правилното развитие на вашите малки наследсници. В следващите редове ще ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат да направите наистина най-добрия избор.

Избор на бебешки матраци – за какво трябва да се внимава?   

Бебешки матраци 1
Бебешки матрак „Vitafoam“ с мемори пяна

Роля в избора на бебешки матраци играят множество и разнообразни фактори, в това число и финансови такива. Най-голямо внимание обаче винаги трябва да се обръща на самото бебе, неговото здраве, развитие и комфорт. Защото един неподходящ бебешки матрак може да причини доста негативни въздействия върху тялото и организма на вашия наследник. Тези негативни въздействия включват неспокойство, безсъние и дори увреждане на гръбначния стълб. Ако не искате малкото съкровище да се сблъсква с подобни проблеми, ви препоръчваме да вземете под внимание следните елементи:

  1. Качество и комфорт – най-важният фактор при избора на бебешки матрак е неговото качество. Качественият бебешки матрак е този, който отговаря по най-добрия начин на нуждите и потребностите на крехките тела на новородените. На първо място, този матрак не трябва да съдържа никакви материи и вещества, които биха могли да предизвикат алергични реакции или други неприятни ефекти върху бебешката кожа. Освен това е нужно бебешкият матрак да гарантира високи дози удобство и комфорт,  стимулиращи спокойния и пълноценен сън на новородените. Спокоен и пълноценен сън, който е от решаващо значение за отличното здраве и правилното развитие на всяко едно бебе.  
  2. Твърдост – степента на твърдост е още един елемент, играещ важна роля при избора на бебешки матрак. В това отношение ви препоръчваме да изберете бебешки матрак с умерена твърдост, който да осигурява стабилна и еластична основа по време на сън. Подобна основа е изключително необходима за правилното развитие на опорно – двигателната система на новороденото. Но това съвсем не е нейното единствено преимущество. Умерено твърдият матрак също така намалява напрежението в мускулите на бебешкото тяло и осигурява правилното кръвообращение. От друга страна, макар меките бебешки матраци да изглеждат доста подходящи за вашите малки наследници, те водят само и единствено до напрежение в гръбначния стълб и значителна доза дискомфорт по време на сън.    
  3. Точна големина – хубаво е да се избере матрак, който отговаря точно на размерите на съответното бебешко легло. Или казано с други думи, купеният от вас матрак трябва плътно да приляга в рамката на бебешкото легло. Оставянето на видими пролуки между матрака и бебешкото легло със сигурност не е особено добра идея. Така че избирайте бебешки матраци, притежаващи точните размери, които ви трябват за леглото на вашия наследник. Подобна цел ще бъде постигната много по-лесно, ако се обърнете към производители, изработващи по поръчка бебешки матраци с нестандартни размери.  

Полезни съвети за поддръжката на бебешките матраци 

Редовната поддръжка и добрата хигиена трябва да бъдат задължителна част от процеса по използване на закупения вече бебешки матрак. Те на практика са единствената надеждна защита срещу развитието на различни бактерии и микроорганизми, имащи негативно въздействие върху чувствителния организъм на новородените. Ето няколко полезни съвета във връзка с ефективното почистване на бебешките матраци:

  • минаване с прахосмукачка – това е най-добрият и лесен метод за премахване на прах и мръсотии от повърхността на бебешкия матрак. Просто минавайте редовно и изцяло двете страни с прахосмукачка и ще постигнете отлични резултати. 
  • малко почистващ препарат – понякога се налага добавяне на почистващ препарат с оглед премахването на по-дълбоки замърсявания и петна от бебешкия матрак. Избягвайте обаче употребата на силни химически препарати, защото остатъците от тях могат да предизвикат алергични реакции при контакт с чувствителната бебешка кожа.  
  • пълно изсъхване – след почистване с вода и препарат, задължително изнесете бебешкия матрак да изсъхне на слънце. И не правете грешката да го прибирате докато все още е леко влажен, защото влагата създава благоприятна среда за развитие на мухъл и различни микроорганизми. 


Бебешки матраци от марката Симеонов  

Бебешки матраци 2
Бебешки матрак „Vitafoam“
Бебешки матрак „Vitafoam“ -  това е специалното ни предложение за вас от категорията „Бебешки матраци“. Бебешки матрак „Vitafoam“ е матрак, който може да се използва в бебешка и ранна детска възраст. Той е създаден с мисълта и грижата за комфорта и отличното здравословно състояние на вашия наследник. Стабилната и еластична основа на този бебешки матрак гарантира правилното развитие на опорно – двигателната система на всички новородени. А максималните степени на удобство и комфорт създават идеални условия за постигане на спокоен и пълноценен сън. При поръчка, доставянето на бебешкия матрак „Vitafoam“ се извършва в рамките на 3-5 дни, като гаранцията на продукта трае 24 месеца (или 2 години). Бебешки матрак „Vitafoam“ се предлага в няколко размера с оглед задоволяване на нуждите на максимално широк кръг от потребители. 

Изберете бебешките матраци от марката Симеонов и доставете на вашите наследници неповторим комфорт по време на сън!


Избор на бебешки матраци – за какво трябва да се внимава?

Полезни съвети за поддръжката на бебешките матраци

Бебешки матраци от марката Симеонов

Покажи:
Сортиране:

Детски матрак

    Искате да създадете максималното удобство на най малките палавници в леглото, изборът Ви е детски матрак от Матраци Симеонов. Създаден специално с идеята и мисълта за комфорта и здравето на Вашето дете. Детските матраци осигуряват стабилна и еластична основа, с което се грижим за правилното развитие на опорно-двигателната система.Обща височина на матрака:         за размер 60/120 - 8 см /Пенополиуретан/        за размер 65/110 - 8 см /Пенополиуретан/        за размер 65/160 - 10 см /Пенополиуретан/

69.00 лв.

Детски матрак с мемори пяна

    Искате да създадете максималното удобство на най малките палавници в леглото, изборът Ви е детски матрак от Матраци Симеонов. Създаден специално с идеята и мисълта за комфорта и здравето на Вашето дете. Детските матраци осигуряват стабилна и еластична основа, с което се грижим за правилното развитие на опорно-двигателната система.Обща височина на матрака:        за размер 60/120 - 8 см /Vitafoam/ + 2см /мемори пяна/ - общо 10 см        за размер 65/110 - 8 см /Vitafoam/ + 2см /мемори пяна/ - общо 10 см        за размер 65/160 - 10 см /Vitafoam/ + 2см /мемори пяна/ - общо 12 см

93.00 лв.

Loading...